A mai rămas o zi până la termenul limită de depunere a declarației unice pe venit

0
501

Persoanele care vor să redirecţioneze sume din impozitul pe venit aferent anului 2019 către ONG-uri şi alte entităţi nonprofit sau unităţi de cult vor putea să depună formularele cu datele entităţilor/unităţilor de cult alese până mâine inclusiv,  la data de 30 iunie 2020.

Declaraţia se poate depune:
1. On-line prin „Spaţiul privat virtual” şi prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat;
2. În format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau se poate transmite prin poştă, cu confirmare de primire.

Declaraţia se completează şi se depune până la data de 30 iunie 2020, inclusiv:
– de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal;
– de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Persoanele fizice au obligaţia declarării:
– impozitului pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2019;
– impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2020;
– venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2020 şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2019.

Bonificaţii pentru cei care vor plăti până pe 30 iunie impozitele şi contribuţiile pentru anul 2019 si vor depune Declaratia unică on-line

a) se acordă o bonificaţie de 5% pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data 30 iunie 2020 inclusiv;
b) se acordă o bonificaţie de 5% pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.

În cazul în care plata obligaţiilor fiscale anuale datorate pentru anul 2019 a fost efectuată până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă sau ulterior acestei date, dar nu mai târziu de data de 30 iunie 2020 inclusiv, aceasta se ia în considerare pentru acordarea bonificaţiilor. Sumele achitate în plus faţă de obligaţiile fiscale de plată aferente anului 2019 se pot restitui, la cerere, sau pot fi compensate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.