A murit Chick Corea, unul dintre cei mai influenţi pianişti ai secolului XX

0
369

Chick Corea a murit, bolnav de o formă rară de cancer. Artistul avea vâsta de 79 de ani, iar anunțul decesului a fost făcut printr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook, conform AFP. Compozitor şi pionier al claviaturii electrice şi electronice, Chick Corea a fost, alături de Herbie Hancock şi Keith Jarrett, unul dintre cei mai influenţi pianişti ai secolului al XX-lea, scrie rtv.net. 

Născut la 12 iunie 1941 în Chlesea, Massachusetts, Chick Corea, fiul unui trompetist de jazz, a învăţat pianul înainte de a şti să citească, apoi, în jurul vârstei de 11 ani, s-a apucat de baterie. Înscris la Universitatea Columbia din New York după absolvirea liceului, a ajuns la New York în 1959.

Acesta a făcut parte din celebra trupă ˝Miles Davis Band˝ luând parte la legendarele înregistrări ale lui Miles Davis de la sfârșitul anilor ’60, începutul anilor ’70. În anii ’70 și-a format propriul grup de jazz ˝Return to Forever˝, grup cu care a continuat să exploreze sonoritățile fusion. În anii 80′ și ’90 a avut numeroase alte colaborări explorând variate stiluri musicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.