A murit Costică Ştefănescu, Ministrul Apărării

0
280

În aceste zile sunt trist, august îşi înjură licenţios fructele, Germania, Spania şi alte ţări europene înghit hulpav forţele româneşti de muncă iar eu mă prosternez-rozaliu  la floarea de tei să-şi întârzie aromele întrucât noi, românii nu merităm mirosuri rasate, ci mai degrabă izurile pestilenţiale din budele publice şi neecologice.
În aceste zile România este în doliu, dacă nu Naţional, cel puţin de interes Naţional. Simpaticul şi blândul rege al ţiganilor a urcat în Regatul Cerului. Împăratul ţiganilor Iulian va ajunge în Împărăţia Cerului, iar Bulibaşa în Bulibăşeala Cerului. În România, fiecare mişcare a familiei regale este monito­- rizată de presă. Se aşteaptă dintr-un moment în altul mesajul de condoleanţe al celuilalt rege din România, Mihai I-ul. Cum se cuvine între regi, ce naiba! Toată suflarea românească are emoţii până la de­ranjarea vezicii, de funeraliile pregătite a avea loc vineri, în cripta artistic executată de pietrari de renume (păcat că a murit Michelangelo) din oraşul Sibiu, acolo unde vor odihni părţile materiale ale unsului  rege. O păsărică mi-a şoptit că în memoria Măriei Sale se va monta o şatră-cort, unde va avea loc reprezentarea operetei Voievodul ţiganilor de Johann Strauss-fiul, solist fiind Florin Salam. Televi­ziunile naţionale îşi vor opri programele obişnuite şi vor prezenta în direct regalele funeralii.
Îmi cer scuze, dar cu toate că Regele Cioabă primează pentru toată lumea din România, îmi permit să ilustrez în câteva cuvinte simple moartea modestă a unui fost Ministru al Apărării, Costică Ştefănescu, un genial   fotbalist care a făcut ca prin activitatea sa Imnul de Stat al României să fie cunoscut în toată lumea. Costică Ştefănescu a fost fundaş central al echipelor Steaua Bucureşti, Universitaea Craiova, FCM Braşov şi Naţionala României. În Naţionala României a îndeplinit funcţia de căpitan al echipei mulţi ani. Pentru prestaţia sa impecabilă  în sistemul de apărare, pentru eleganţa sa seniorală, Costică Ştefănescu a fost supranumit Ministru al Apărării, întrucât rar erau adversarii care să-l domine.
Costică Ştefănescu, a cărei activitate fotbalistică a culminat cu cea de la Universitatea Craiova în anii ei de glorie, a murit total nepotrivit. A murit trist în aceste zile, când un rege căruia nu i s-a cântat niciodată Imnul de Strat al României este pe toate posturile de radio-tv şi în toată mass media scrisă. În acest timp, moartea marelui fotbalist român este consemnată prin colţuri de gazete tembele, care dovedesc încă o dată că nu cunosc adevăratele valori ale tristei noastre Românii.
Îi rog pe cititorii mei ca în memoria marelui fotbalist român Costică Ştefănescu să intoneze în gând două silabe din Imnul de Stat al României. Dar discret, să nu deranjeze zgomotoasele funeralii ale regelui Cioabă.
Sunt trist şi aş ruga păsările călătoare să stea la noi mai mult, căci odată cu plecarea lor am rămâne de tot singuri.
Bună seara, patria mea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.