Părintele Florin Sirca a încetat din viață, mult prea devreme. Fost profesor de religie la Colegiul Național Preparandia Dimitrie Țichindeal, Florin Sirca a fost inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad. A absolvit Facultatea de Teologie din Sibiu, cea mai apreciată din țară.

„Inspecție-n Cer.

Uneori, oamenii buni se prea grăbesc să plece dintre noi, se grăbesc fie sa scape de răutatea acestei lumi, fie prea au obosit, fie își caută liniștea sufletească. Dar acum, parca zorii dimineții sunt mai triști, am pierdut un om de o bunătate augustă, am pierdut un mentor de o calitate și un bun simt pe care rar îl mai găsești la oameni, am pierdut un prieten, care s-a grăbit să facă printre îngeri o,, inspecție din Cer.Drum lin spre lumina Învierii părinte inspector Florin Sirca” – scrie Paul Krizner.

Părintele Arhid. Prof. Florin-Adrian Sirca, inspector școlar în cadrul ISJ Arad și slujitor la Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad, a încetat din viață astăzi, 5 aprilie 2022, la vârsta de 51 de ani.

Părintele Florin-Adrian Sirca s-a născut la data de 14 octombrie 1970, în familia Preotului Traian Sirca din Aluniș, Protopopiatul Arad.

După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Liceului de filolofie-istorie din Timișoara, apoi ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

În 2 noiembrie 2002 se căsătorește cu tânăra Veronica Ierima, cu care va avea doi copii, pe Anamaria-Tatiana și Andrei-Ciprian.

Este hirotonit diacon la 4 iunie 2006 de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

A fost profesor titular la Colegiul Național ,,Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din Arad (din 1997), apoi inspector școlar pentru disciplina Religie (din anul 2005), iar mai apoi și inspector școlar pentru management educațional (din 2006) în cadrul ISJ Arad, până în prezent.

Părintele Florin-Adrian Sirca a încetat din viaţă la vârsta de 51 de ani.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

sursa: www.arhiepiscopiaaradului.ro

Recomandările redacției