james_gandolfiniActorul american James Gandolfini, câştigător al trei premii Emmy şi celebru prin rolul Tony Soprano în serialul „Clanul Soprano”, a murit la vârsta de 51 de ani, în Italia.

Artistul a suferit un atac cardiac în timp ce se afla în vacanţă cu familia. El urma să participe în timpul şederii sale în Italia şi la Festivalul de Film Taormina. Există surse care susţin că ar fi putut fi vorba şi de un atac cerebral care să-i fi provocat moartea lui Gandolfini.

Actorul născut în New Jersey urma să joace într-un un nou serial produs de HBO, la fel ca şi „Clanul Soprano”.

James Gandolfini are doi copii, un băiat adolescent dintr-o căsnicie anterioară şi o fetiţă de numai un an cu cea de-a doua soţie, alături de care se afla acum în vacanţă. Cei doi se căsătoriseră în Hawaii, în 2008.

Vestea morţii lui Gandolfini a căzut ca un trăsnet asupra colegilor săi. Toţi marii actori şi-au exprimat regretul prin declaraţii emoţionanţe faţă de dispariţia celui care l-a întruchipat pe Tony Soprano.  „Era cel mai umil şi talentat actor cu care am lucrat. Un om minunat pe care mi-l voi aminti pentru totdeauna”, a spus Joseph R. Gannascoli, interpretul lui Vito Spatafore, din Clanul Soprano.

Celebrul jurnalist TV Larry King, cel care l-a întâlnit recent pe Gandolfini, spune că acesta nu a dat niciun fel de semn că ar suferi de o problemă de sănătate. „Era foarte prietenos, politicos, amuzant. Îi plăcea să mănânce, nu era deloc timid la masă”, şi-a amintit Larry King.

SURSA: | Libertatea.ro

Recomandările redacției