A murit Piotr Mamonov, actorul care a jucat magistral în filmul Ostrov

0
349

A murit Piotr Mamonov. Actorul şi poetul care a fost internat cu coronavirus la începutul lunii iulie, s-a stins din viaţă la vârsta de 70 de ani, informează agenția de presă TASS. A devent faimos pentru rolurile din filmele Taxi Blues, Ostrov sau Țarul.

Poetul a fost internat la spital pentru pacienții cu Covid la Kommunarka la 1 iulie, după ce a simțit simptome de coronavirus și dificultăți de respirație.

A fost pus într-o comă indusă și pe un ventilator. Soția sa, Olga Mamonova, a spus că au încercat să-l scoată de pe ventilator fără succes.

După ce s-a convertit la ortodoxie în anii 1990, Mamonov a locuit într-un sat și a refuzat multe proiecte. El a fost de acord însă să joace rolul unui călugăr în Ostrovul. Filmul a câștigat numeroase premii rusești și străine și i-a adus lui Mamonov un premiu pentru cel mai bun actor. În 2009, a jucat rolul lui Ivan cel Groaznic.

Mamonov a continuat să scrie, să interpreteze și să acționeze în diferite proiecte până în 2019, când a suferit un atac de cord și a necesitat o intervenție chirurgicală de triplu bypass și o perioadă lungă de recuperare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.