A murit președintele Tanzaniei, John Magufuli, care nu credea în Covid

0
212

Vicepreședintele Tanzaniei, Samia Sulhu Hassan, a anunțat miercuri decesul președintelui John Magufuli, 61 de ani, la televiziunea de stat.

Potrivit declarațiilor vicepreşedintelui, Magufuli era internat la spitalul Mzena din Dar es Salaam, unde primea tratament pentru problemele cardiace de care suferea de mai bine de 10 ani.

Hassan a declarat 14 zile de doliu național şi va rămâne în funcția de preşedinte până la finalul mandatului, în 2025, devenind prima femeie care ocupă funcția de preşedinte în Tanzania.

Politicienii din opoziție au spus la începutul săptămânii că Magufuli se află în stare gravă, după ce a contractat Covid-19 și că a fost transportat în străinătate pentru tratament.

Președintele Magufuli nega faptul că SARS-Cov-2 este real și mortal. În iunie 2020 pretindea că Tanzania a eradicat coronavirusul „prin voia Domnului”, punând la îndoială siguranța vaccinurilor şi refuzând să achiziționeze serul. A recomandat, în schimb, utilizarea medicamentelor din plante şi a terapiei cu aburi.

Nu a încurajat niciodata respectarea protocoalelor de siguranță, îndemnând oamenii să se roage și să considere virusul diabolic. Din aprilie 2020, Tanzania nu a mai raportat oficial cazuri de Covid.

Sursa: smartradio.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.