Profesorul Amorin Popa, unul dintre medicii emblematici din zona de vest și care a tratat sute de arădeni de-a lungul timpului a încetat din viață în noaptea de joi spre vineri, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea, unde a și lucrat în cea mai mare parte a carierei.

Cel mai titrat specialist în boli de nutriție și metabolice, suferea de mai multe afecțiuni cardiace și neurologice, iar colegii săi nu au mai putut să-l salveze, potrivit ebihoreanul.ro.

Vestea a fost dată vineri dimineață de doctorița Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor din Bihor, pe contul de Facebook propriu. „Cu profundă tristețe anunțăm plecarea prematură dintre noi a domnului profesor Popa Amorin”, a scris aceasta.

Dr. Pantiș a declarat pentru Bihoreanului că decesul a fost înregistrat la ora 1 a zilei de vineri, 4 martie, în secția ATI a Spitalului Județean din Oradea, unde medicul era îngrijit de mai multe zile.

Managerul Spitalului Județean, dr. Lucia Daina, a precizat că profesorul Amorin Popa fusese internat inițial în secția de Interne, din cauza mai multor afecțiuni cardiace și neurologice a căror agravare a necesitat transferarea sa în secția de Terapie Intensivă, cu circa două săptămâni în urmă, conforma aceleiași surse.

În ultima perioadă a activității sale, pe lângă practica clinică, profesorul Popa a pledat pentru conștientizarea populației în privința riscurilor diabetului, atrăgând atenția că acesta a căpătat proporții epidemice și că are efecte extrem de distrugătoare asupra bolnavilor, putând provoca numeroase complicații, inclusiv neurologice, hematologice, infecțioase și oftalmologice.

Recomandările redacției