A murit Radu Ciobotea, profesor, jurnalist și scriitor din Arad

0
458

Radu Ciobotea a decedat, azi noapte, în urma unor grave probleme de sănătate, la doar 60 de ani. Timp de douăzeci de ani, a fost jurnalist de presă scrisă, radio şi televiziune. 

Radu Ciobotea era absolvent al Facultății de Litere din cadrul UVT (1984), a fost redactor la publicațiile Flacăra, Expres Magazin și Evenimentul zilei. Ca redactor-șef, a condus postul de televiziune TvT 89, săptămânalul Bănățeanul și cotidianul Evenimentul zilei – Ediția de Vest. În perioada 1991-1999 a fost corespondent de război pe fronturile din Slovenia, Croația, Bosnia și Kosovo.  

În 2004, și-a luat doctoratul în literatură comparată, cu titlul Magna Cum Laude, în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și al Universite d’Artois din Arras, Franța.  

A fost, de asemenea, redactor-șef al săptămânalului Diasporaro (Londra), difuzat în numeroase țări europene, și conferențiar universitar la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. A mai publicat: Întoarcerea la Shaolin (1995), După Revoluție, târziu (1996), Război fără învingători (1998), Pantera roz rămâne în vitrină (2003), Război cu Doctor Blues (2003), Une guerre sans vainqueurs (Editions Paris-Mediterranee, Paris, 2003), Reportaj și literatură, eseu asupra reportajului românesc și francez interbelic (2005).  
 
La Editura Cartea Românească i-a apărut volumul Apărătorii, un senzațional roman cinematografic care dezvăluie secretele istoriei nescrise din epoca lui Ștefan cel Mare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.