A murit soția lui Emeric Ienei, marele antrenor român și fost jucător al UTA-ei

0
2699

Tragedie în familia lui Emeric Ienei. Soția antrenorului care a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986 s-a stins din viață.

Ileana Gyulai Ienei avea 75 de ani și s-a stins din viață în această dimineață. Soția lui Ienei a făcut performanță în scrimă. Este campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la JO de la Mexic, din 1968 și Munchen, 1972.

Pe 22 martie 1937 se naște la Arad, Emeric Jenei, fost jucător și antrenor de fotbal. A fost component al echipelor UTA, CSA Steaua București și Kayserispor (Turcia).

În anul 1986 a câștigat Cupa Campionilor Europeni ca antrenor al echipei CSA Steaua București, al cărui lot era format la acea vreme din Helmuth Duckadam, Ștefan Iovan, Miodrag Belodedici, Anton Weissenbacher, Dumitru Stângaciu, Ilie Bărbulescu, Adrian Bumbescu, Tudorel Stoica, Ladislau Bölöni, Mihail Majearu, Marius Lăcătuș, Constantin Pistol, Gavrilă Balint, Victor Pițurcă, Marin Radu II și Lucian Bălan. Pentru această performanță a fost decorat în martie 2008 cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a cu baretă.

Selecționer al echipei naționale a României care a reușit calificarea în grupele Campionatului Mondial, Italia, 1990. Din anul 2017, este cetățean de onoare al comunei lui Ioan Slavici, Șiria, Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.