A noua ediție a Festivalul de la Bulci a strâns iubitori de folk-rock din trei judeţe dar şi de „afară“

0
434

În weekendul trecut a avut loc cea de-a noua ediție – și probabil una din cele mai reușite ediții –  a celebrului, de-acum, festival de muzică folk-rock de la Bulci.
Mica localitate cunoscută mai ales după impozantul Castel Mocioni – și aparținând de comuna Bata – se transformă în fiecare din ultimii ani, la fiecare început de august într-o neoficială… capitală a genului, folk-rock cântat în… aer liber, în mijlocul naturii adevărate.
Găzduit an de an de un generos spațiu din vecinătatea celebrului Castel Mocioni – și realizat prin eforturile de multe ori supraomenești ale vicelui de Bata – dar cu sprijinul susținut al administrației locale, a Primăriei și mai ales a primarului Ion Micurescu – festivalul de la Bulci, intitulat acum Bulci Fest, a ajuns la onoranta ediție cu numărul nouă, după cum am mai spus.
„Aproximativ 3.000 de persoane din:  Arad, Timiş şi Hunedoara dar şi din străinătate au participat în cele două seri de festival, în minunatul loc de lângă Castelul Mocioni.  Pe scena amenajată în aer (complet) liber au urcat și concertat nume grele al genului folk-rock din România: Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Marius Baţu, Adrian Ivaniţchi, Mircea Bodolan, Maria Gheorghiu și Jul Baldovin (invitat special de la Stuttgart). Atmofera a fost electrizantă, dovadă că nimeni nu a fost, măcar și numai câteva clipe, înclinat spre… ațipire; din contră spectatorii, buni cunoscători ai genului, se poate spune că… au făcut parte din spectacol“ ne spunea cu satisfacție inimosul Ladislau Heleport, sufletul acestei manifestări deosebite.
Cât privește partea organizatorică, tot vicele bătan ne preciza: „Am avut sprijinul Centrului Cultural Judeţean Arad, al primarului comunei noastre – Ion Micurescu, al unor sponsori deosebiți despre care vom vorbi cu o altă ocazie – pentru că nu-i putem ignora pe cei care ne sprijină în tot felul de demersuri culturale – care au permis atâtor nume mari să fie prezente aici la noi, la Bulci“ .
Cu toţii: organizatori, artişti și spectatori au fost de acord că a fost o ediție deosebită și… și-au promis, pentru ediția… deceniului acestui festival – adică cea de anul viitor, un regal de folk-rock!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.