Unele persoane chiar consideră că alții au nevoie de ajutor și încearcă pe cât posibil să fie oameni cât mai buni și să facă un bine atunci când pot. Pentru că i se părea normal să ajute dacă poate, o tânără a renunțat la cursa ei cu autobuzul spre casă doar ca să meargă cât mai repede la sediul Direcției Generale Poliția Locală Arad. Acolo, eleva din Variașul Mare a anunțat polițiștii cum că a găsit un portmoneu în spatele magazinului Kaufland de pe strada Banul Mărăcine. Portmoneul a fost găsit luni, 21 octombrie 2019 la orele prânzului și tot atunci s-a prezentat de urgență la sediul DGPL Arad pentru a le preda polițiștilor locali bunul.

În interiorul portmoneului se afla o sumă de bani, actul de identitate al păgubitului și diferite alte carduri. În baza datelor din documentul de identitate, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică au procedat la identificarea proprietarului, respectiv la predarea bunului pierdut.

În urma gestului său civic, tânăra a fost însoțită de un echipaj al poliției locale la autogara de pe Calea 6 Vânători. Autobuzul fiind deja plecat, șoferul a fost anunțat să oprească în stația următoare pentru a prelua eleva de la echipajul care o însoțea, astfel încât aceasta să poată ajunge în timp util în localitatea de domiciliu.

Așadar, uneori există câte o speranță că oamenii continuă să fie buni și să nu profite de pe urma unor evenimente nefericite care li se pot întâmpla altora. Fata a considerat că cineva va avea mare nevoie de portmoneul plin cu bunuri de valoare și că pentru cineva, pierderea acestuia chiar este un motiv serios de supărare, atât din cauza sumei de bani, cât și pentru că în interior se aflau și alte documente importante.

Recomandările redacției