A șaptea ediție a „Sărbătorii Vinului în Podgoria Miniș – Măderat“ va debuta la Păuliș

0
658

AFIS2 AFIS 2În acest week end, în comuna Păuliș, mai precis chiar în centrul de comună, localitatea Păuliș se va desfăşura o sărbătoarea tradi­țională cu un impact deosebit în zonă, după cum ne asigurau reprezentații administrației locale.
Astfel, duminică, la Păuliș, se va desfășura cea de-a VII-a ediție a „Sărbătorii Vinului în Podgoria Miniș – Măderat“, eveniment ce va fi găzduit de stadionul Păulișana, începând cu ora 16.
Acest eveniment este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad și al Consiliului Local Păuliș.
Ziua de duminică va fi o zi de sărbătoare la care vor participa numeroși artiști și ansambluri folclorice precum: ansamblul  „Armonia Mureșana” din Sâmbăteni, ansamblul  „Pădureanca” din Chisindia, ansamblul  „Junii Podgoriei” din Ghioroc, ansamblul  „Șiriana” din Șiria, ansamblul  „Floarea Dorului” din Conop, ansamblul  „Zorile Felnacului” din Felnac, ansamblul  „Muguri de Tezaur” din Periam, ansamblul  „Doina Mureșului” din Arad, ansamblul  „Pensionarii” din Arad și ansamblul  „Podgorenii” din Păuliș,  gazdele încheind cuevoluția lor programul artistic de dansuri populare.
Alături de ansamblurile de dansuri populare vor urca pe scena o pleiadă de soliști: Adi Balint, Alina Trastau, Ramona Florea – împreună cu invitata specială Carmen Popovici Dumbrava, acompaniați de instrumentiștii: Cornel Nicolae, Ovidiu Urziceanu, Alex Nicolae și Tibi Stoia.
„Dorim ca prin organizarea acestui eveniment să păstrăm tradițiile și valorile culturale autentice românești și să dezvoltăm potențialul turistic al comunei Păuliș, făcând cunoscute obiectivele turistice din zona dar și  din  Podgoria Aradului” a precizat domnul primar Petru Nicoară Petru, domnia sa sprijinind efortul depus de toți factorii implicați, domnișoara director cultural Simina Dîmb, fiind unul dintre aceștia.
Îndemnul organizatorilor fiind ca toți iubitorii de folclor și tradiții populare să fie prezenți în număr cât mai mare duminică, la Păuliș, pentru a se bucura împreună cu gazdele de acest… regal de muzică populară românească. (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.