A treia zi în căutarea lui Sebastian

0
484

Sute de oameni caută de trei zile , un băieţel de 7 ani din satul arădean Vânători. Sebastian a plecat sâmbătă de acasă către o stână de la marginea localității şi de atunci este de negăsit.

Era împreună cu alţi copii şi cu un adult. La un moment dat s-a îndepărtat de grup şi nu a mai fost de găsit.

Poliţişti, pompieri, jandarmi şi localnici îl caută de trei zile pe copil prin imprejurimi, dar până la această oră fără rezultat.

Alarma s-a dat sâmbătă seara după ora 20, când părinţii, îngrijoraţi că băiatul nu a ajuns acasă de la joacă, au alertat poliţia. Peste 250 de oameni au plecat în căutarea copilului. Ceaţa densă a întrerupt însă operaţiunea în noaptea de sâmbătă, căutările fiind reluate în dimineața zilei de duminică. Noaptea de duminică căutările au fost din nou oprite iar în dimineața zilei de luni au fost reluate.

După-masă la ora patru, patru jumate a fost văzut ultima dată, dar acum zona e extinsă și pe raza altor comune. Peste tot, din casă în casă au poliţiştii,, declară Tiberiu Haasz, primarul comunei Mișca.

Activitățile de căutare au fost declanșate imediat după sesizare, fiind în desfășurare și la acest moment, pe o zonă extinsă de 30 km.

Forțele de ordine au fost suplimentate, fiind implicați în căutări 47 de polițiști cu 18 autospeciale, 22 de jandarmi cu şase autospeciale, trei câini de urmă, unul aparținând I.P.J. Arad și doi aparținând I.J.J. Arad, 22 de pompieri cu patru autospeciale, zece polițiști de frontieră.

De asemenea, la căutări participă foarte mulţi voluntari printre care și două asociaţii care sunt specializate în căutarea persoanelor aflate în dificultate.

Autorităţile au răscolit fiecare colţ, au periat pădurea şi câmpul în lung şi în lat, fără niciun rezultat.

Un elicopter al Ministerului de Interne a survolat întreaga zonă. Au fost aduşi câini special antrenaţi pentru căutări, dar şi camere cu termoviziune, care să îi ajute pe timp de noapte.

Băieţelul era îmbrăcat sumar şi e greu de imaginat cum ar putea supravieţui un copil de şapte ani în pădure, la minus trei grade.

Și echipa Rescue 4×4 s-a alăturat autorităților, cu cinci echipaje, pentru a asista la căutări în zonele greu accesibile. Din păcate, căutările din timpul nopții nu au avut succes, iar undeva spre orele două au fost sistate până dimineața la ora 07:00 când colegii din Comunitatea Rescue 4×4 au reluat, alături de autorități, căutările.

Până la această oră nu avem indicii noi, iar căutările sunt îngreunate de condițiile de ceață.

Minorul are următoarele semnalmente: 1,20 m înălțime, păr șaten, față ovală, constituție astenică.

Persoanele care dețin informații ce pot conduce la depistarea minorului sunt rugate să apeleze numărul de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.