Până în minutul 60, când ASU Poli s-a retras de pe teren, în semn de respect pentru suporterii lor care nu au avut acces pe arena „Otto Greffner”, UTA a reușit „performanța” să fie sancționată cu al cincilea penalty în stagiunea de primăvară. Apoi, precedentul a fost comis tot de Burlă, sâmbăta trecută, la Motru și a însemnat golul prin care Pandurii i-a impus remiza „Bătrânei Doamne”.
Marți, însă, Roberto Bodea a dat din nou dovadă de inspirație și a apărat cea de-a treia lovitură de la 11 metri, după cele cu Afumați și Mioveni. De data aceasta, portarul arădean a ghicit șutul lui Sorescu și a ținut tabela la 0-0 până la abandonul „alb-violeților”. „Mă bucur că am apărat al treilea penalty din cinci posibile. E bine, chiar m-am pregătit pentru asta, am exersat și ieri după antrenament cu Darius (n.a. Buia) și Cătă (n.a. Hlistei). Chiar nu știu ce se întâmpla dacă ei aveau avantaj, se mai retrăgeau de pe teren? Păcat că timișorenii nu au înțeles că trebuie să respecte regulamentele, nu e prea frumos că s-a terminat așa. Ideal ar fi fost ca acest meci să se joace cu suporteri în peluze, iar noi să câștigăm pe teren. Dar, noi, jucătorii nu avem nicio vină că s-a terminat așa și ne bucurăm de cele trei puncte ce ne ajută foarte mult la clasament”, a spus goal-keeperul utist după meci.
Puțină lume a știut că Bodea a intrat pe teren cu dureri la genunchi contra poliștilor și asta pentru că: „Mi-am dorit enorm să joc într-un derby al Vestului, a fost primul la nivel de seniori. În 2002 am fost cu tata pe stadion la Tmișoara, la marele meci și de atunci, de la acel 3-4, mi-am spus că vreau să joc și eu neapărat într-un UTA – Poli. Așa că am strâns din dinți, am intrat pe teren cu inflitrații la genunchi și am dat tot ce am avut mai bun. Păcat că am jucat la Șiria și nu pe un stadion mare în Arad, cu spectacol în tribune, între cele două galerii. Așa, însă, a fost un derby trist. Chiar mă uitam zilele astea la clipuri video cu atmosfera din alte derby-uri pentru a mă mobiliza, cred că tuturor ne-au lipsit cele două galerii. Deși, noi, jucătorii, trebuia să jucăm și să ne facem datoria indiferent de condițiile de joc”.
„E specializat, e urmașul lui Duckadam”, a fost remarca scurtă a lui Ionuț Popa la adresa elevului său dintre buturi.
Mâine, Roberto Bodea va face un examen RMN la genunchi, prezența sa în deplasarea de la Miroslava fiind pusă serios sub semnul întrebării.

Recomandările redacției