Crișul Chișineu-Criș s-a ridicat la înălțimea așteptărilor (ba chiar le-a depășit) unui întreg județ fotbalistic, ce a avut reprezentanți în tribunele arenei din orașul condus de Gheorghe Burdan. Prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a a fost câștigată fără drept de apel în fața gorjenilor din Bustuchin. „Hattrickul” lui Modan și reușita lui Pavel au înclinat serios balanța în direcția „alb-albaștrilor”, care – însă – rămân moderați în perspectiva unui meci retur ce pare, mai degrabă, o formalitate.
Semnalul l-a dat chiar antre­norul Adrian Abrudean: „Am luat o opțiune serioasă pentru promovare, dar nu ne interesează în ce proporție suntem promovați astăzi. Ne interesează să fim 100% promovați după retur. Trebuie să ne facem datoria până la capăt, iar asta înseamnă să pregătim serios și meciul retur. Sunt bucuros că am reușit să înscriem de patru ori și încă fără să primim gol. Trebuie să recunoaște că ne-a ajutat mult și minunatul public, ce a venit în număr atât de mare alături de noi și ne-a încurajat mereu. Dar, l-am văzut și pe domnul primar azi la meci, pe domnii consilieri și sponsori, le mulțumim pentru încredere. Sper că le-am oferit momente de bucurie”.
În ciuda victoriei categorice cu 4-0, chiar tehnicianul Crișului recunoaște că raportul de forțe nu a fost chiar atât de dezechilibrat. „Am întâlnit o echipă care a jucat mult mai bine decât în partidele în care am studiat-o. Știam că sunt o echipă ce pune mingea jos și s-a și văzut lucrul acesta. Meciul l-am câștigat prin disciplina noastră tactică și la capitolul organizare a jocului. Am reușit să înscriem la ocaziile pe care le-am avut, iar băieții au fost, din punctul meu de vedere, foarte disciplinați, muncitori și au reușit să pună în practică ce am pregătit. A fost un meci foarte reușit, cu mare încărcătură”, a adăugat „Știli”.
Fostul mijlocaș al celor de la Telecom sau Ineu vrea să-și țină echipa concentrată și pentru confruntarea din weekend, de la Bustuchin. „Rămâne să ne pregătim foarte bine, să fim modești. Avem șanse importante de re­ușită, dar trebuie le protejăm printr-un joc la fel de bun și pe terenul adversarilor noștri. Nu mergem să ne apărăm, dar vom fi foarte organizați ca și astăzi. Trebuie să fim la nivel înalt din punct de vedere tactic și – bine­înțeles – să fim profesioniști până la capăt”, a mai spus Abrudean.
„Centralul” Szabolcs Kovacs a condus în general bine un meci cu destule intrări tari, la limita regulamentului, fiind extrem de vigilent la a doua schimbare a Crișului. Modan ieșise accidentat pe margine, iar Alin Mihai a intrat în luptă. Arbitrul sătmărean nu a dat, însă, drumul la joc, sesizând că numărul de pe tricou al fostului „vârf” nu era trecut pe foaia de joc. Astfel, golgheterul gazdelor a fost înlocuit, în cele din urmă, cu Covaci. „Greșelile sunt omenești, e bine că nu am primit gol. Din punct de vedere tactic ne-a încurcat acea schimbare ratată, dar important e că am reușit să ducem jocul cu bine până la sfârșit”, a mai menționat „principalul” chișeuanilor.
În ziua în care a împlinit 24 de ani, Florin Teședan și-a adus și el contribuția la succesul convin­gător al echipei sale printr-o prestație exactă în fața apărării în partea a doua a jocului. „Este un jucător de echipă, care a intrat foarte bine pe teren. E foarte ambițios și harnic, avem nevoie și de jucători ca el pentru ca Modan, Cigan sau Piț să își arate valoarea în ultima treime. Îi dedicăm și lui această victoria de ziua sa de naștere”, a concluzionat „Știli”.

Bogdan Mariș

Recomandările redacției