Crișul Chișineu-Criș a încheiat la egalitate, 0-0, derby-ul județean cu liderul Șoimii Lipova după un meci destul de închis. Totuși, ambele echipe au avut șanse mari de a înscrie, dar fără sorți de izbândă. Chiar juniorul Crișului, Daniel Clej, a avut o situație imensă după pasa lui Piț în 6 metri, dar nu a putut reluat în plasă.
Adrian Abrudean, antrenorul gazdelor, a fost mulțumit cu punctul obținut, dar a avut și un oarecare regret că echipa sa nu a trimis balonul în poartă împotriva trupei antrenate de Flavius Sabău, fostul său secund. „Pe undeva era normal să fie un meci închis pentru că echipele se cunoșteau, iar ambii antrenori știam cum va curge jocul, sub semnul echilibrului. Lipova a avut o posesie sterilă pentru că sunt echipa mai omogenă, dar, per ansamblu, puținele ocazii clare le-am avut noi. În jocuri de acest gen nu poți câștiga dacă nu înscrii din trei ocazii mari. Ambele echipe au făcut risipă de efort, pe o căldură cam mare dacă ținem cont că zilele trecute au fost și temperaturi mai scăzute”, a declarat „Știli” după partida de astăzi.
Până la urmă, cu acest egal, Crișul a întrerupt seria de victorii a „șoimilor”, însă – totodată a bifat prima partidă oficială fără gol marcat.
„Îmi felicit jucătorii pentru implicare, atât am putut astăzi, era, totuși, bine dacă reușeam să înscriem măcar un gol. Pe de altă parte, suntem la al treilea joc fără gol primit și, de asemenea, prima echipă care nu pierde și nu ia gol contra Lipovei. Ne doream enorm să câștigăm, dar faptul că nu am înscris la acele ocazii ne lasă doar cu un punct. Însă, trebuie să fiu corect și să spun că Lipova a avut și ea o ocazie mare prin Trabalka. Mergem înainte și încercăm să pregătim cât mai bine jocul de la Dumbrăvița”, a adăugat Abrudean.
Egalul o ține pe Lipova pe prima poziție, iar jucătorii săi au sărbătorit punctul obținut pe un teren greu. Tehnicianul Crișului și-a felicitat adversarul, dar a și avertizat că actuala poziție din clasament poate fi doar una temporară. „Locul din clasament contează doar la final, nu acum după șapte etape, dar îi felicit că sunt acolo. Noi avem scopul și obiectivul nostru și nu mă supără deloc că ei s-au bucurat pentru acest egal. Băieții au muncit, am scos un punct meritat pe deplin, dar îmi pare rău că nu am fost mai eficienți la ocaziile avute. Clasamentul va fi echilibrat până la finalul turului, nu văd vreo echipă să se desprindă. În schimb, iarnă se pot întâmpla multe, cluburile cu pretenții s-ar putea organiza și mai bine”, a adăugat „principalul” nou promovatei arădene, care a avut un mesaj și pentru suporterii veniți în număr mare în tribunele arenei din Chișineu Criș, între aceștia fiind și primarul Gheorghe Burdan: „Ne bucurăm că am trezit interesul întregului oraș și o parte a județului prin acest derby, ar fi bine să jucăm etapă de etapă cu așa public în tri­bune. Le mulțumim oamenilor că au venit să ne vadă, domnului primar și domnului viceprimar. Ne-am fi plăcut să le oferim o victorie, dar promitem să ne revanșăm”.
Crișul a căzut pe locul 3 după acest egal, „alb-albaștrii” fiind depășiți chiar de viitoarea adversară, Dumbrăvița, care a învins cu 1-0 la Cermei.

Recomandările redacției