Absenţele lasă elevii fără alocaţii

0
935

Începând din acest an calendaristic, vor fi tăiate alocaţiile elevilor cu un numãr însemnat de absente nemotivate. În funție de numărul lor, alocația se va reduce cu 20% sau va fi suspendată. Noua măsură face parte dintr-un proiect de lege care propune majorări anuale ale banilor destinați școlarilor.

Autoritățile au găsit o metodă extrem de dură pentru de a-i determina pe părinți să își trimită copiii la școală, informează rtv.net. Dacă se adună prea multe absențe, statul le va tăia ajutorul oferit pentru susținerea familiei.

Modificarea legislativă propune tãierea alocațiilor celor care au acumulat un numãr mare de absențe pe care nu le pot motiva. Astfel, un elev care acumuleazã într-un semestru între 10 și 19 absente nemotivate va primi o alocație micșoratã cu 20%. Dacã numãrul absențelor nemotivate este mai mare de 20, elevul nu va mai primi deloc alocație.

Ajutoarele sociale acordate familiei elevului vor fi suspendate, această măsură fiind deja pusă în practică în alte judeţe din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.