Absolvenții de clasa VIII-a au la dispoziție 2.398 de locuri în liceu și 23 de clase pentru învățământul profesional

0
251

Elevii arădeni de clasa a VIII-a au scăpat de emoții, cel puțin unii dintre e, care au luat note foarte bune. Cei care nu au fost mulțumiți de rezultate au putut depune contestație, imediat după afișarea rezultatelor, și vor putea depune și  în cursul zilei de astăzi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie.

De asemenea, absolvenţii învățământului gimnazial care au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut participa la probele de examen, pot susţine aceste probe în etapa specială (5 – 12 iulie). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021 le sunt recunoscute.

După soluționarea contestațiilor, urmează următoarea etapă și anume cea  de admitere în liceu pe baza opțiunilor exprimate de elevi și a mediilor de admitere care se compun din media obținută la evaluare națională (80%) și media obținută în cei patru ani de gimnaziu (20%). Elevii arădeni au la dispoziție 2.398 de locuri în învățământul liceal ceea ce înseamnă  96 clase.  

Cei care optează pentru o meserie au la dispoziție 23 de clase de învățământ profesional cu durata studiilor de 3 ani, dintre care o clasă de învățământ profesional în sistem dual.

Învățământul profesional în Arad este într-un trend ascendent în ultimii ani, tot mai mulți elevi optând pentru acest tip de formare profesională inițială care se organizează pentru calificări stabilite de MEN în conformitate cu Registrul Național al Calificărilor, în funcție de nevoile pieței muncii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.