Abuzurile unui om plătit din banii publici ai Primăriei Arad

1
1339

Voicu Sida 

Exces de zel, abuz, incompetență sau prostie. Așa poate fi caracterizată atitudinea unui polițist local, plătit din banii contribuabililor, care a comis mai multe ilegalități, nedreptățind o firmă din Arad. O firmă care își plătește contribuțiile la stat, care suportă salariile a mii de salariați și care, într-o țară civilizată și într-un oraș civilizat, ar beneficia de sprijinul autorităților. La noi, însă lucrurile se petrec pe dos: firma este hărțuită, deși din contribuțiile sale la stat își încasează salariul și polițistul local care în loc să facă legea, comite abuzuri.

Abuzurile unui om plătit din banii publici

Adrian Cosmin Stana, angajat al Poliției Locale Arad, a stricat mașina de serviciu, plătită din banii arădenilor, pentru a trece prin toate hârtoapele să ajungă pe strada Cehov, în cartierul Grădiște. Acolo unde, pe un teren proprietate privată, compania Inteco Holding pregătește construirea unui cartier rezidențial. Se și vede din imagini, din afișarea PUZ-ului. Deci, repetăm: terenul este proprietate privată, este îngrădit și urmează să se construiască o zonă rezidențială de către o companie privată, plătitoare la bugetul de stat de impozite și o sumedenie de alte taxe. Mai adăugăm că zona este una izolată, aproape deloc circulată, iar singurii locuitori sunt niște familii nevoiașe care și-au găsit adăpost în niște clădiri insalubre de pe terenul primăriei.

În aceste condiții, polițistul local Adrian Cosmin Stana, a scos pixul și a întocmit pe loc o amendă. Și nu una oarecare, ci în valoare de 250 de milioane de lei vechi. Greu de descifrat, polițistul acuză că terenul nu este curățat de buruieni și că pe suprafața sa sunt depozitate deșeuri provenite din demolări.

Să le luăm pe rând:

1. Terenul este privat, îngrădit, deci polițistul a încălcat în primul rând proprietatea privată.

2. Nu doar că ce se petrece pe proprietatea privată este problema proprietarului, dar să arunci cu amenda în mijlocul pustietății că deșeurile provenite din construcții sau iarba netăiată deranjează, este mai mult decât stupid.

3. Apoi, iarba netăiată este de pe alt teren, care, culmea, aparține primăriei! Deci polițistul local nu doar că s-a încurcat în știință, dar s-a amendat practic pe el.

4. Nu în ultimul rând, „deșeurile“ care provin din construcții nu sunt chiar deșeuri, așa cum le vede polițistul local. Acele betoane, depozitate pe teren privat – accentuăm asta – urmează să fie concasate și folosite în construcție.

Ce este și mai dureros îl reprezintă faptul că poliția locală, prin serviciul său de protejare a Mediului, în loc să se preocupe cu lucruri esențiale, care afectează într-adevăr sănătatea arădenilor, își trimite oamenii să facă abuzuri în locuri total nefrecventabile și nelocuite. Problema canalului Mureșel, spre exemplu. Problema persistă de ani de zile, se aruncă toate mizeriile în acea apă și nimeni nu ia nici o măsură. Nu este nimeni amendat, în timp ce sute de suflete au de suferit direct de pe urma toxicității apei.

Voicu Sida

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.