AC Piroș Security a terminat en-fanfare turul, în noul echipament ce spune povestea clubului

0
299

„Leoaicele” au încheiat excelent turul Ligii I la fotbal feminin, răzbunându-se și pentru ratarea promovării în urmă cu două sezoane chiar în fața adversarului de astăzi. Raporturile de forță s-au schimbat între timp între Independența Baia Mare și AC Piroș Security, arădencele câștigând clar, cu 5-2, chiar în Maramureș. Cu această ocazie, formația de pe Mureș și-a inaugurat nou echipament, unul pe cât de elegant pe atât original. Pe tricourile „roș-albe” e spusă pe scurt povestea clubului, de la înființarea sa în 2016, până astăzi, când echipa activează în elita fotbalului românesc feminin.
Diferența între cele două combatante s-a făcut doar în ultimele 25 de minute și asta pentru că elevele lui Bugar au avut vreo 20 de minute de blackout, pierzând dublul avantaj luat în prima parte a disputei. Dar iată cum s-au marcat golurile pe terenul din comuna Recea:
0-1 (min.20): Bălaș a făcut o cursă solitară pe dreapta și din careu a șutat frumos la colțul lung. 0-2 (min. 40): O combinație la centrul terenului, pasă filtrantă Hagan spre Sîrbovan, care a șutat din 6 metri, din întoarcere, la colțul scurt 1-2 (min. 41): După un șut deviat de Marcea mingea ajunge la Cotoș, care a pătruns și a marcat printre picioarele portarului. 2-2 (min. 51): Greșeală în lanț la mijlocul terenului, Oneț a marcat din centrul careului, pe lângă portar 2-3 (min. 65): Hagan a pasat spre Bălaș la 16 metri, aceasta a recentrat și Sîrbovan a marcat din alunecare, din 6 metri. 2-4 (min.75): Sîrbovan a pasat la Șuveț, care a retrimis la Olariu și aceasta a preluat și a șutat dintre fundași din mijlocul careului 2-5 (min. 85): Un șut deviat ajunge la Sîrbovan la marginea careului, aceasta a pătruns și a marcat la colțul scurt
Așadar, AC Piroș Security termină prima jumătate de an în Liga I pe locul 5, cu 21 de puncte, o „zestre” poate nesperată în debutul stagiunii.
„Consider că am făcut un tur bun, ne-am calificat și în Cupa României, am avut câteva eșecuri dureroase, dar am trecut peste ele. Pe de altă parte, puteam puțin mai mult, dar sunt conștient și de lipsurile avute, de condițiile în care ne-am adunat la unele meciuri. În plus, nu am reușit să avem relații de joc extraordinare și, cu toate astea, ne situăm pe un loc 5 cât se poate de meritat, deși chiar și poziția a patra putea fi la îndemâna noastră. În retur, ne dorim să recuperăm diferența față de locul 2. Vom avea antrenamente la baza Șega, avem o convocare la U19 din 6 până în 10 decembrie pentru Olariu, apoi avem invitație din Ungaria la un joc posibil tur-retur în decembrie, după care luăm vacanță și ne revedem la finalul lui ianuarie. Vom încerca să mai ducem ceva jucătoare, să creștem valoric, nu doar numeric”, a fost concluzia antrenorului echipei arădene, Florin Bugar.
Formații: Baia Mare: Iuhos – Titu, Daneliuc, Pop, Gavriș – Dragoș, Cotoș, Onei, Indrei – Buftea, Predoi. Rezerve: Butuza, Boldizar, Andrecan. Antrenor: Liviu Ivasuc.
Piroș Lioness: Abălașei -Herbei, Ancăș, Marcea, Bondre – Olariu, Șuveț, Nagy – Bălaș, Sîrbovan, Hagan. Au mai jucat: Răduc, Vanu, Prodan. Antrenor: Florin Bugar.
Arbitri: Adina Popa (Satu Mare) – Eniko Biro (Odorheiu Secuiesc), Andrei Pirtea (Oradea) 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.