Echipele de fotbal feminin ale Aradului au avut evoluții diametral opuse. AC Piroș Security a câștigat clar duelul din etapa a 5-a a ligii secunde, în timp ce ineancele au bifat un nou rezultat rușinos.
Pe arena „Șega”, fetele de la Piroș Security nu au avut nici cea mai mică problemă cu Banat Girls. Reșițencele au făcut figurație la Arad, iar scorul final de 5-0 în favoarea arădencelor putea chiar și mai dur pentru ele. Revenită din Anglia după câteva luni, Paula Danciu și-a făcut reintrarea în echipă cu două goluri, cele care au și stabilit scorul pauzei: 2-0. La reluare, au mai înscris și Marcea, Balaș și Co­ciuba, iar „leoaicele” iau punctele ce le mențin pe locul secund în campionat, după „satelitul” campioanei Olimpia, fără drept de promovare. „În urmă cu două sezoane, fetele din Reșița parcă ne-au pus mai multe probleme, acum, însă, nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei. Pe lângă cele 5 goluri, am ratat încă cel puțin tot atâtea ocazii imense, ceea ce mă deranjează puțin. Așa am făcut și etapa trecută, la Ișalnița și atunci am fost taxați”, spune Gigi Cameniță, antrenorul formației „roș-albe”.
Singura notă negativă a zilei a fost accidentarea Mădălinei Chiș, care a și fost transportată la Spitalul Clinic Județean. „Scorul era deja 4-0, nu înțeleg ce a mai avut de câștigat formația vizitatoare cu acea atitudine agresivă. Mi-e teamă ca jucătoarea noastră să nu-și fi rupt mâna, ca și celălalt mijlocaș central al nostru. Nagy a jucat azi, dar și-a dat ghipsul jos înainte de meci. Fata s-a sacrificat pentru echipă și merită apreciată”, a adăugat Cameniță, care a aliniat următoarea echipă: Bajko – Bodnar, Liheț, Marcea, Dobrea – Bălaș, Chiș (Matei), Nagy, Cociuba – Danciu, Vanu (Balcan). Runda viitoare, e derby la Cluj, Olimpia II – Piroș Security. Meciul are loc pe 4 noiembrie, pentru că la finalul acestei săptămâni, trupa arădeană se deplasează la Ineu, pentru partida din primul tur al Cupei României.
Dacă în fața fetelor de la Piroș Security au pierdut cu 3-0 în urmă cu două săptămâni, a doua vizită în județul nostru s-a încheiat fericit pentru Olimpic Star. Clujencele au făcut și spectacol la Ineu, impunându-se cu un 18-1 ce nu lasă loc de comentarii. Singurul gol al formației conduse de pe margine de Teo Mihuț a fost reușit de veterana Iza Dragoș, după pasa căpitanului Preală. Măcelaru – Vamanu, Mariș, Mihăieș, Preală – Perva (Dragoș), Cristea, Gruia, Kugler – Muj, Sebastian a fost echipa aliniată de zărăndance duminică. Ineuancele țin strâns în brațe „lanterna roșie” în liga secundă (seria a II-a), iar etapa viitoare se deplasează la Ișalnița, unde întâlnește una dintre echipele ce trag la promovare, Luceafărul Filiași.

Recomandările redacției