Academia UTA se întoarce cu un punct de la Csíkszereda

0
278

Juniorii Academiei UTA au avut parte de o deplasare dificilă la Miercurea Ciuc. Doar un punct s-a întors la Arad din cele șase posibile.

În prima partidă, la U19, utiștii au fost aproape să producă surpriza, dar harghitenii au echilibrat balanța, jocul terminându-se la egalitate 2-2 (0-2). UTA a început foarte bine jocul, iar în minutul 22 Borcea deschide scorul din penalti, după un henț în careu. Pe final de repriză Negoescu ia o acțiune pe cont propriu, intră în suprafața de pedeapsă și este faultat. Același Borcea execută penaltiul și mărește avantajul, 0-2.

La reluare, în minutul 61 se produce dezechilibrul care o aduce pe AFK Csíkszereda în joc. Roșca iese dintre buturi pentru a degaja o minge, dar aceasta sare înșelător și îl atinge în mână, în afara careului. Arbitrul dictează henț și eliminare. Lovitura liberă care urmează îl surprinde pe proaspăt intratul Malița și scorul devine 1-2. Cu un om în minus, reduta arădeană cedează pe finalul partidei. Liderii Seriei de Vest trimit o minge pe șase metri, de unde reușesc să egaleze cu un șut sub bară.

UTA U19: Roșca – Cleuță, Bortiș, Popa, Puta, Borcea, Bokșe, Ronai, Onișor, Negoescu, Mercioiu.

Au mai jucat: Malița (61), Dănilă (67), Rotea, Maxim, Mone (ultimii trei în minutul 87).

Rezervă: Andrieș.

A marcat: Borcea (22, 41).

Antrenori: Costel Bogoșel, Mihai Petcuț, Alexandru Țamboi.

Partida de la U17 se anunța una foarte disputată, cu UTA lider de serie și AFK Csíkszereda care îi sufla în ceafă de pe locul secund. Cei din Miercurea Ciuc au fost mai tot timpul cu un pas în față și au reușit să câștige cu 3-2 (2-2). Puține lucruri au funcționat, utiștii reușind să primească în această întâlnire jumătate din golurile primite în tot turul de campionat.

Meciul s-a abordat cu frică, iar acest lucru s-a văzut în minutul cinci, când la o centrare în careu un jucător advers rămâne nemarcat și înscrie cu poarta goală. Codrea egalează după nici zece minute cu o lovitură de cap din cornerul executat de Pop. În minutul 25 gazdele primesc o lovitură liberă la marginea careului și revin în avantaj. Pe finalul reprizei Pop execută un corner și Bocancea aduce egalarea.

În repriza a doua centralul dictează din nou lovitură liberă din preajma careului utist. Execuția este din nou excelentă și scorul devine 3-2. Arădenii au încercat să revină dar a lipsit ultima pasă sau claritatea la finalizare.

UTA U17: Tirian – Sarkozi, Pele, Roșu, Codrea, Mihai, Popa, Șerengău, Pop, Nagy, Bocancea.

Au mai jucat: Boiț (78), Lingurar (87).

Rezerve: Malița, Varga, Opriș, Botoroagă, Babiciu, Mare.

Au marcat: Codrea (15) și Bocancea (40).

Antrenori: Dinu Donca, Adi Ungur, Ștefan Boros.

Săptămâna viitoare Academia UTA se întoarce pe „Motorul“ unde primește vizita vecinilor de la Ripensia. Pe hartie par meciuri abordabile, care să pregătească deplasarea dificilă din Bănie.

 

uta-arad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.