Accesarea banilor UE, facilitată cu o listă de prețuri maximale la proiectele de servicii

0
412
ingrijire vaci
Multe proiecte de servicii inițiate în mediul rural vor fi realizate mai direct

Investitortii din mediul rural care au în plan să acceseze fonduri europene vor beneficia în curând de unele facilități în accesarea acestora. Astfel, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) – fostul APDRP – va elabora o listă care va conține prețurile maximale pentru proiectele de servicii finanțate în cadrul Măsurii 19 LEADER din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2020. Lista mai sus menționată va fi publicată pe pagina oficială de internet a AFIR și va veni în sprijinul tuturor beneficiarilor măsurilor de servicii finanțate prin această Măsură.

Conform unui comunicat recent aceste facilități vin și în sprijinul experților implicați în acest proces. „Pe baza experienței acumulate în implementarea Axei LEADER în România în perioada 2007-2013 şi în urma unei analize a acesteia la nivelul AFIR, se consideră oportună stabilirea unor plafoane maximale pentru costurile aferente proiectelor de servicii aferente Măsurii 19 LEADER, în cadrul PNDR 2020. Prețurile maximale vor fi utilizate atât de solicitanții de fonduri europene nerambursabile, în vederea fundamentării bugetelor proiectelor, dar și de către experții AFIR pentru a verifica rezonabilitatea prețurilor pe parcursul etapelor de evaluare a cererilor de finanțare depuse dar și autorizare a plăților“.

Lista cu prețuri maximale va putea fi utilizată de către beneficiarii proiectelor de servicii finanțate prin Măsura 19 LEADER.

Sub-măsurile cuprinse, conform aceluiaș comunicat sunt: 19.1 „Sprijin pregătitor”;  19.2 „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”; 19.3 „Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupului de Acțiune Locală” și 19.4 „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.