Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, sâmbătă, la Frătăuţii Vechi, judeţul Suceava, în timpul unor zboruri de antrenament, iar apoi s-au prăbuşit în afara pistei. Unul dintre piloţii implicaţi în accidentul aerian din Suceava a murit, iar celălalt a fost internat în stare critică la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Cornel Marinescu, pilotul mort în urma accidentului aviatic de sâmbătă, de la Frătăuţii Vechi, judeţul Suceava, urma să împlinească în toamna acestui an 61 de ani. Este originar din Snagov, judeţul Ilfov, şi era cunoscut ca pilot cu mare experienţă. Cornel Marinescu a urmat Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu” şi, de asemenea, s-a pregătit şi perfecţionat la Aeroclubul României.

Pilotul a postat, în mai multe rânduri, fotografii pe contul său de Facebook, cu avioane, din locurile în care zbura, dar şi cu pietre funerare, în amintirea foştilor săi colegi care au murit. În acest caz, Poliţia a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările urmând să fie continuate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Autorităţile aeronautice vor efectua expertize.

Show anulat

Accidentul s-a produs înainte cu circa cinci ore de începerea propriu-zisă a show-ului aerian, în timp ce piloţii exersau ceea ce urma să prezinte publicului, show ce a fost anulat.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pilotul găsit inconştient a fost declarat decedat. „Pilotul inconştient a fost declarat decedat. Celălalt pilot a fost extras din avion şi stabilizat de către echipajele medicale. S-a solicitat elicopterul SMURD în vederea transportării pilotului la UPU Iaşi”, a transmis IGSU.

Pilotul rănit grav în accidentul aviatic din Suceava are 53 de ani şi este din Timişoara. Sorin Bochiş, fiu de aviator, are peste 10.000 de ore de zbor, a zburat pe avioane supersonice şi a locuit câţiva ani în America, de unde s-a întors după atentatele de la World Trade Center.

Pilotul Sorin Bochiş, rănit grav în accidentul aviatic care a avut loc în localitatea Frătăuţii Vechi, din judeţul Suceava, este în continuare în stare critică, fiind monitorizat de opt medici din cadrul Spitatalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu”, din Iaşi.

Recomandările redacției