acciden2525tUn accident demn de scenariul unui film s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, în jurul orelor 6,00, la Zimandu Nou: un autoturism a fost lovit de un tren personal, târât pe calea ferată circa 50 de metri, apoi acroşat de un alt tren personal care venea din sens opus, pe linia paralelă. Cu toate că autoturismul a fost distrus în totalitate, nu există victime umane şi nici măcar un rănit.
Potrivit rezultatelor cercetărilor efectuate până acum, un bărbat de 39 de ai, din Arad, se deplasa cu un autoturism Audi 100 de la Zimandu Nou spre Sântana. Se pare că arădeanul mergea la piaţă şi că transporta pui. La trecerea de nivel peste calea ferată de la intersecţia cu DJ 791, autoturismul s-a oprit între liniile de tren. Conducătorul auto a coborât din maşină, iar după un timp foarte scurt autoturismul a fost lovit de trenul personal privat care circula pe ruta Arad – Brad. Locomotiva a lovit autoturismul în partea din spate-lateral (care rămăsese pe linie), şi la dus târâş circa 50 de metri. Pe linia paralelă, din sens invers, a venit un alt tren personal, tot privat, şi tot pe aceeaşi rută, care a acroşat la rându-i autoturismul. Urmarea a fost că din frumosul Audi 100 s-a ales praful. „Accidentul este neobişnuit: un autoturism Audi 100 s-a oprit pe calea ferată, a fost lovit succesiv de două trenuri şi distrus, însă fără a se înregistra victime sau răniţi. Conducătorul auto se afla singur în autotu­rism şi a coborât după oprirea acestuia pe terasamentul căii fe­rate. La fel de straniu este că acolo, la acea trecere de nivel fără barieră, este singura porţiune în care calea ferată este dublă. Deocamdată nu se poate vorbi despre faptul că şpferul nu s-ar fi asigurat, cer­cetările fiind în curs”, a declarat agentul principal de poliţie Ovidiu Liber, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
O anchetă separată a fost demarată şi de factorii responsabili de traficul feroviar pe linia Arad-Brad, dat fiind că sunt pagube şi la trenurile implicate în accident, deşi minimale. În privinţa circulaţiei feroviare, accidentul nu a provocat blocarea altor trenuri sau întârzieri semnificative ale acestora, calea ferată nefiind afectată, iar autoturismul distrus a fost mutat cu operativitate de pe terasament.
În ceea ce priveşte ancheta poliţiei, întrebările cărora li se caută răspunsuri sunt mai multe. Dintre toate, cea mai stranie este cea legată de motivul opririi autoturismului pe terasamentul căii ferate, între linii.

Recomandările redacției