Prima zi de iarnă adevărată „s-a lăsat” și cu un accident de circulație care ar fi putut avea urmări foarte grave: pe șoseaua cu regim de aurostradă a Aradului, la ieșirea de legătură cu DN7 / ieșirea spre Nădlac, o autocisternă încărcată cu motorină a scăpat de sub controlul șoferului și a intrat în parapeții de protecție care despart cele două sensuri de circulare.  Printr-o minune, cisterna nu a fost afectată încât să piardă combustibilul, însă rezervorul capului tractor s-a golit.
La locul accidentului au venit pompierii, pentru a asigura locul în cazul izbucnirii unui incendiu și a fost adusă o macara care a repus autocisterna „pe drum”.
Participanții la trafic aflați în zonă au opinat că accidentul s-a produs din neglijența șoferului, care a intrat cu viteză prea mare în curbă, fapt care a dus la pierderea controlului asupra direcției mașinii, feno­men amplificat și de încărcătura lichidă.
Repunerea autocisternei pe carosabil a durat aproximav jumătate de oră, timp în care traficul pe acel sens de circulație a fost blocat.
(E. P.)

Recomandările redacției