Accident cu mai mulţi răniţi în municipiu: o ambulanţă a lovit mortal o femeie! (foto)

0
358

ambulanta

Accident de groază, într-o intersecţie din Arad: o ambulanţă, care se afla în misiune şi care circula pe un drum cu prioritate, a fost tamponată violent de către maşina unui şofer care nu a oprit pentru a ceda trecerea, la intersecţia străzilor Andrei Şaguna şi Conduraşilor. Salvarea a scăpat de sub control şi a lovit câţiva pietoni de pe trotuar. O femeie şi-a pierdut viaţa, iar o altă persoană, plus 3 salvatori, au fost răniţi. Accidentul s-a petrecut astăzi, în jurul orei 15.00.  „Am fost trimişi la un accident rutier, cu girofar şi sirene, însoţiţi de poliţie şi în intersecţie ne-au tăiat drumul şi se vede, noi am sărit din maşina să îi ajutăm, aşa răniţi cum suntem”, a spus asistenta din Ambulanţă. „Eram în maşină şi ambulanţa mergea cu sirene şi băiatul cu Chevrolet-ul nu a oprit. Aici erau 3 persoane care mergeau la muncă”, a spus un martor.

Şoferul ambulanţei a încercat să evite maşina care i-a ieşit în faţă, însă nu a mai reuşit şi s-a lovit violent de aceasta, după care a derapat spre trotuar. „Trebuia să mă duc în Aradul Nou şi mi-a tăiat calea, vedeţi că Cosmin e cu targa, pentru coloană. Mi-a tăiat calea, mergeam spre Boul Roşu şi mi-a tăiat calea”, a spus şoferul ambulanţei.

Trei pietoni au fost culcaţi şi ei la pământ, iar unul dintre ei a decedat în chinuri groaznice, după ce a fost strivit de casă şi târât câţiva metri.  „Era o fată din Macea şi încă o doamnă, pe perete se vede urma de la pantaloni, de la tricou, a trântit-o pe jos, doamna e plină de sânge pe faţă. Aici trebuie un semafor, săptămânal, zilnic sunt accidente, nu se poate aşa ceva”, a spus o martoră.

Paramedicii au încercat să o salveze, făcându-i masaj cardiac zeci de minute, însă manevrele de resuscitare nu şi-au mai făcut efectul scontat. Un alt pieton, care a trăit şocul vieţii lui, a scăpat ca prin minune, deşi recunoaşte că s-a aflat la un pas de moarte. „Fugeam la tramvai, ambulanţa venea cu viteză,eu eram pe trotuar, am văzut cum vine salvarea, a lovit-o domnul, am apucat să mă pun la zid, am crezut că îmi zboară capul de la loc. Domnul nu a oprit, el a auzit sirenele, trebuia să oprească, deja când a intrat, salvarea nu mai putea opri, l-a luat în plin”, a spus acesta.

Accidentul a fost provocat de către un tânăr care nu a acordat prioritate ambulanţei. Cei de la Salvare mergeau spre un alt accident, fiind însoţiţi şi de către un echipaj de poliţie. Pentru a-şi salva colegii, dar şi pe cei răniţi, cei de la Ambulanţă şi de la SMURD au intervenit cu 7 echipaje.

„Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a stabilit că un tânăr de 26 de ani din judeţul Timiş, în timp ce a condus un autoturism, pe strada Andrei Şaguna, ajungând la intersecţia cu strada Mihail Kogălniceanu, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului „Cedează trecerea”, intrând în coliziune cu o ambulanţă, care se afla în misiune, având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase. Ulterior, în urma impactului, ambulanţa a fost proiectată pe trotuar unde a accidentat uşor o femeie şi grav o altă femeie de 55 de ani, care a decedat la Spitalul Judeţean Arad. De asemenea, în urma accidentului, au fost rănite uşor trei persoane, care făceau parte din echipăajul ambulanţei. Poliţiştii continuă cercetările”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.

Şoferul va fi cercetat pentru omor din culpă. Pentru că nu a oprit, pentru a-i acorda prioritate ambulanţei, aflată în misiune şi pentru că, din această cauză a murit un om, tânărul ar putea face puşcărie.

Claudia Gavra

Cristian Cotuna

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.