Un accident grav s-a petrecut joi după amiază pe DN 79, între Oradea şi Nojorid, fiind implicate şase persoane dintre care doi minori. Un copil este în stop cardio respirator.

Potrivit unui mesaj transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor, accidentul s-a petrecut la ora 13.20, conform ebihoreanul.ro. 

Este vorba despre un impact între un autoturism şi un microbuz de transport persoane.

„Echipajul de descarcerare a acţionat pentru evacuarea unui copil rămas captiv în autoturismul avariat, acesta aflându-se în stop cardio-respirator. Echipajele medicale şi pompierii militari paramedici evaluează victimele şi le acordă îngrijirile necesare, iar în cazul copilului se efectuează manevre de resuscitare”, a anunţat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Pentru salvarea victimelor, la faţa locului s-au deplasat de urgenţă patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea cu o autospecială de descarcerare grea, o autospeciala de transport victime multiple, o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi cu o ambulanţă SMURD B2, precum şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi două echipaje ale SAJ, arată ISU.

Circulație deviată 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că în urma impactului au rezultat 3 victime.

„Circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, fiind deviată pe DJ 797 pentru direcţia Oradea – Salonta şi pe DC 77 pentru direcţia Salonta – Oradea”, arată Poliţia.

Patru persoane la spital

Patru persoane urmează să fie duse la spital. 

„În cazul copilului se continuă efectuarea manevrelor de resuscitare, alte patru victime sunt transportate la UPU şi un bărbat refuză transportul la spital”, anunţă ISU.

sursa: www.ebihoreanul.ro

Recomandările redacției