UPDATE 2: Stoica rămâne pe poziţii…

Călin Stoica îşi menţine însă declaraţiile. Mai mult, susţine că este în posesia unei scrisori medicale în care se arată că leziunile i-au fost provocate în urma unui accident. „În scrisoarea medicală apare că am «contuzie toracică stângă, plagă escoriată semitorace şi şold stâng, prin accident rutier». Nu am niciun motiv să declar un lucru care nu este adevărat. Pot să spun că am avut şi am relaţii bune cu reprezentanţii celorlalte partide din comună. Nu pot să acuz pe nimeni, nu pot să spun cine ar fi vrut să mă lovească, dar este cert că a fost o maşină care avea un autocolant cu Victor Ponta”, povesteşte Stoica. Acesta susţine că maşina care l-a lovit s-ar fi îndreptat spre el cu farurile stinse, trecând de pe o bandă pe alta, iar după ce l-a lovit a demarat tot cu farurile stinse.

 …iar reprezentanţii ACL arată cu degetul înspre Poliţie

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Alianței Creștin Liberale susţin că au toate motivele să suspecteze intenția Poliției de a mușamaliza acest caz, „deoarece încă de la primul contact cu victima, polițiștii au încercat să arate că nu este vorba despre niciun accident”.

„Alianța Creștin Liberală face un apel către cetățeni, pentru ca aceștia să se gândească bine la ce fel de Stat a realizat în acest moment PSD, un Stat ale cărui instituții, atunci când ești lovit cu mașina, nu îți sar în apărare, ba mai mult, poate îl vor scoate chiar vinovat pe cel agresat”, se mai arată în comunicat.

UPDATE 1: Poliţiştii nu au găsit urme de accident

Pe de altă parte, reprezentanţii IPJ Arad, susţi că în zona indicată de Stoica nu s-au decoperit urme specifice unui accident rutier.

   „La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 00:05, poliţiştii Postului de Poliţie Dezna au fost sesizaţi, prin apelul de urgenţă 112, de către un bărbat de 41 de ani, despre faptul că ar fi fost accidentat de un autoturism marca Dacia Logan, care ar fi părăsit ulterior locul accidentului. Deplasaţi la locul indicat, poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului, fiind audiat atât apelantul, cât şi martorii identificaţi. Iniţial, bărbatul a spus că ar fi fost accidentat pe stradă, iar ulterior a revenit spunând că acest lucru s-ar fi produs în curtea blocului în care locuieşte. Bărbatul a fost transportat pentru diagnostic şi îngrijire medicală la Spitalul clinic Judeţean Arad, unde i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei. În cadrul cercetărilor efectuate la fața locului nu au fost descoperite urme specifice unui accident rutier, iar leziunile părții vătămate stabilite prin diagnostic medical (contuzie semitorace stâng, plăgi escoriate semitorace și șold stâng) nu coroborează cu aspectele sesizate. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ.

Incident electoral incredibil. Preşedintele PDL Dezna susţine că a fost pur şi simplu călcat cu maşina de către rivalii politici. Omul a ajuns la spital, la urgenţe, cu suspiciune de fracturi costale.

Incidentul a avut loc luni, după miezul nopţii, la Dezna. După ce a fost călcat de maşină, bărbatul a sunat la 112. Omul crede că a avut mare noroc că nu a fost omorît, pentru că şoferul ar fi trecut cu una dintre roţile autoturismului peste pieptul său. Victima a primit primul ajutor la faţa locului, apoi a fost transportată la spitalul orăşenesc din Sebiş. De acolo, medicii au decis să-l trimită la Arad, pentru verificări mai amănunţite. „În faţa blocului o Dacie Logan, cu număr de Arad, albă sau gri, care avea un autocolant cu Victor Ponta, m-a izbit şi a trecut cu roata din spate peste pieptul meu. De ce au făcut asta? Doar pentru că ştiau că sunt de la alt partid. Oricine altcineva m-ar fi lovit, nu ar fi fugit”, a declarat Călin Stoica, preşedintele PDL Dezna. Victima mai povesteşte că maşina era parcată în faţa unui bloc. La un moment dat, şoferul a aprins farurile şi a intrat în el cu autoturismul. „Domnii de la Poliţie m-au întrebat dacă am văzut numărul. Normal că nu. Eram ameţit, fiind căzut pe jos. Am văzut doar un colaj cu Victor Ponta pe uşa din stânga a şoferului. L-am mai văzut în diferite ipostaze şi e singurul candidat fotografiat cu ochelari”, mai spune Stoica.

La spital, victima a fost aşteptată de către poliţişti, care au încercat să afle de la bărbat ce s-a întâmplat.

 

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean Arad susţin că Stoica nu a suferit leziuni importante. „E greu de precizat ce s-a întâmplat. Numai martorii pot spune ce fost acolo. În ceea ce ne priveşte, putem spune că este vorba despre o policontuzie, dar nu sunt leziuni importante. Dacă pacientul solicită un certificat medico-legal, Serviciul de Medicina Legală poate stabili numărul de zile de îngrijiri medicale”, ne-a declarat Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Arad.

Cristian Cotuna

Lucian Şerban

Recomandările redacției