Accident feroviar în Arad: o locomotivă a lovit o garnitură de vagoane cisternă pline cu motorină

0
321

Băut fiind, un mecanic de locomotivă a provocat un spectaculos accident feroviar, la Arad, în zona de triaj. După ce a băut cot la cot cu şeful de tren, mecanicul turmentat a încercat o manevră de cuplare, însă, din cauza vitezei prea mari, a reuşit să facă prăpăd, una dintre cisterne fiind distrusă şi urcată peste o alta, încărcată cu combustibil. Au fost avariate două vagoane şi o locomotivă. Accidentul de tren s-a petrecut în spatele mall-ului Atrium, marţi spre miercuri noapte, în jurul orei două. Mecanicul, care s-a dovedit că avea o alcoolemie foarte mare, trebuia să execute o manevră de cuplare a locomotivei la cisternele unui tren. Neatent, bărbatul a accelerat prea tare şi a izbit locomotiva de prima cisternă, care, din motive de siguranţă, era goală.

„În urma accidentului produs, pompierii au fost solicitaţi pentru a asigura perimetrul deoarece este posibilă scurgerea de combustibil”, a declarat plutonier major Daniel Mal. În urma impactului, circulaţia pe linia respectivă a fost restricţionată mai bine de 12 ore. Pentru degajarea zonei şi reluarea circulaţiei, cei de la căile ferate au solicitat intervenţia cu o macara de mare tonaj. „Singura soluţie pe care o văd e să tăiem firul şi cablul. Tăiem firul, cablul, îl ancorăm de-o parte şi de alta, de stâlpii dinafară zonei de lucru şi lăsăm jos şi după ăia îl nădesc, că nu văd altă soluţie, că e şi în curbă şi stâlpii sunt în exteriorul curbei. E foarte problematică locaţia”, a spus un oficial.

Poliţiştii de la TF au solicitat testarea conductorului şi a şefului de tren cu aparatul etilo-test. Primul avea o alcoolemie de 0,75, iar cel de-al doilea, ceva mai mare de 0,2. Aceştia le-au mărturisit poliţiştilor că ar fi consumat vreo două beri. „Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit ca un bărbat de 45 de ani, din judeţul Bihor, care conducea o locomotivă, în timp ce a efectuat o manevră de cuplare, din cauza neatenţie şi a vitezei, a împins primul vagon cisternă peste cel de-al doilea. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,75 mg per litru alcool pur în aerul expirat, poliţiştii întocmind în cauză un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea sau îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, respectiv prezenţa la serviciu sub influenţa alcoolului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Lorena Radu.

Deocamdată nu se ştie cine va suporta pabubele, mai ales că, de regulă, asigurările nu acoperă daunele provocate de conductori sau şoferi care consumă alcool.

Cristian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.