Două persoane au decedat, printre care un român de 64 de ani, iar alte 23 de persoane au fost rănite după ce un tren regional de călători a intrat în coliziune cu un camion aflat pe şine, în apropiere de localitatea Caluso din regiunea oraşului Torino, informează Mediafax.

În urma impactului au deraiat trei vagoane şi locomotiva, iar mecanicul trenului a decedat pe loc. A doua persoană decedată este un cetăţean român care conducea un vehicul ce însoţea camionul implicat în accident. Românul, în vârstă de 64 de ani, avea reşedinţa în oraşul Busto Arsizio (Varese). Românul a fost transportat de urgenţă la un spital din Torino, însă a decedat în scurt timp din cauza rănilor suferite.

Şoferul camionului, un cetăţean lituanian de 39 de ani, este anchetat în legătură cu producerea accidentului. Acesta a scăpat nevătămat, precizând că autovehicul era înmatriculat în Lituania şi se îndrepta spre un depozit aflat în zonă.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, că una dintre cele două persoane decedate în accidentul feroviar produs în Torino este de cetăţenie română: „Conform ultimelor informaţii rezultă faptul că una dintre cele două persoane decedate este de cetăţenie română. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite uşor, însă au fost externate după acordarea de îngrijiri medicale”.

Ministerul Afacerilor Externe prin Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familia victimei, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor, inclusiv prin facilitarea procedurilor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces. Ministerul Afacerilor Externe mai spune că ancheta cu privire la circumstanţele producerii accidentului este în desfăşurare.

Recomandările redacției