Trei eleve de liceu au fost rănite, vineri, după ce căruciorul cu care se plimbau pe marginea drumului naţional 7, în localitatea Săvârşin, a fost lovit de remorca unui autoturism.

Accidentul a avut loc în localitatea arădeană Săvârşin, pe marginea DN 7, unde trei fete, una de 16 ani şi două de 17 ani, se plimbau cu un cărucior. Potrivit unor martori, fetele stăteau în picioare pe un palet aşezat pe cărucior, care era tras de trei băieţi. Un autoturism care circula pe sensul Arad – Deva şi care tracta o remorcă, pe care era aşezată o altă maşină, a acroşat căruciorul, cele trei fete fiind rănite.

„La volan se afla un bărbat de 48 de ani din Constanţa, iar căruciorul pe care cele trei fete stăteau în picioare circula pe marginea drumului când a fost acroşat. Minorele au fost accidentate, una fiind preluată de la faţa locului de un elicopter SMURD”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Lorena Pîrvulescu.

Victima preluată de elicopter a fost transportată la Spitalul Judeţean Timişoara, fiind internată la Secţia Neurochirurgie. Tânăra a suferit numeroase răni interne şi externe şi va fi operată.

O altă fată a fost preluată cu o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean Arad, având o fractură la braţ şi alte traumatisme, în timp ce a treia victimă a suferit răni uşoare şi a refuzat să meargă la spital.

Cele trei eleve sunt din localităţile Juliţa, Slatina de Mureş şi Vărădia de Mureş, localităţi arădene aflate pe Valea Mureşului. Ele învaţă la Liceul Tehnologic Săvârşin, dar nu se ştie deocamdată de ce nu se aflau la cursuri. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, vizând fapta, nu şi persoane, în acest moment al anchetei.

Recomandările redacției