smurd okUn accident deosebit de grav, petrecut ieri, puţin după ora 8,00 dimineaţă, s-a soldat cu rănirea a cinci persoane, dintre care patru au fost rănite grav. Pentru salvarea victimelor a fost nevoie de intervenţia unor numeroase forţe, la faţa locului ajungând chiar şi un elicopter SMURD.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber, ne declară: „Şoferul unui autoturism care circula de la Deva şi se îndrepta spre Arad, chiar la ieşirea din Vărădia de Mureş, a adormit la volan şi a părăsit partea carosabilă. A intrat, efectiv, într-un cap de pod. Toate cele cinci persoane care se aflau în maşină au fost accidentate: patru dintre ele au fost grav rănite, iar una a suferit leziuni mai uşoare”.
Deşi în momentul producerii accidentului drumul naţional nu a fost blocat, acesta a devenit în foarte scurt timp impracticabil, din cauza numeroaselor forţe de ordine care au participat la scoaterea din maşină a victimelor şi transportarea în siguranţă la spital. În jur de aproximativ două ore a rămas şoseaua blocată, până când ambulanţele au reuşit transportarea victimelor în bune condiţii.
„Ne-am deplasat la faţa locului cu patru maşini de intervenţie: de la Garda 1 Bârzava cu o autospecială de descarcerare şi cu o maşină de tip SMURD; alte două maşini de acest tip au sosit şi de la Garda 2 Birchiş şi de la Detaşamentul de Pompieri Arad, dar şi o ambulanţă de la Staţia din Săvârşin. Cum situaţia o cerea, la faţa locului am chemat şi un elicopter”, susţine George Pleşca, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
Paramedicii, dar şi cei 12 subofiţeri ai I.S.U. Arad au acţionat de urgenţă pentru descarcerarea a două dintre persoane.
Purtătorul de cuvânt al SMURD Arad, dr. Monica Puticiu, ne declară că „toate cele cinci victime erau tineri şi erau de loc din judeţul Neamţ. Persoana care a fost preluată cu elicopterul a fost transportată la Spitalul din Timişoara, având traumatism toracic. Au mai fost transportate la Spitalul Judeţean Arad alte două persoane, la fel cu traumatisme severe. Pentru a doua oară, elicopterul SMURD a fost solicitat să intervină, pentru că starea unuia dintre pacienţii ajunşi la Arad s-a înrăutăţit, fiind necesară transportarea sa la Timişoara. Cealaltă persoană se află la Terapie Intensivă, fiind, de asemenea, politraumatizată”.
Dacian Don

Recomandările redacției