Accident între două mașini „trimise la tamponare“ de semafoare

0
232

Un accident straniu s-a produs ieri într-o intersecție „la 90 de grade“ din cartierul Aurel Vlaicu, două autoturisme intrând într-o coliziune violentă în urma căreia unul dintre conducătorii auto implicați a necesitat îngrijiri medicale. Cei care locuiesc în zona respectivă spun că nu este săptămână în care acolo să nu se întâmple câteva accidente.
Partea stranie a accidentului apare în declarațiile celor doi șoferi, fiecare dintre ei susținând că a intrat în intersecție pe culoarea verde a semaforului, deși unul dintre semafoare trebuia să afișeze obligatoriu culoarea roșu.
Poliția a fost alertată imediat și s-a prezentat cu maximă operativitate, un polițist preluând sarcina dirijării circulației. Unul dintre cei doi conducători auto chiar le-a explicat polițiștilor că problema ar putea fi la modalitatea de sistematizare a intersec­ției, adică la semaforizare, iar acest lucru ar fi fost confirmat şi de alte persoane.
Un cetățean aflat la fața locului a spus că, deși n-a asistat la accident, creede că „vina“ e la semafoare:
„Eu i-am văzut așa cum sunt acuma. Cred că sunt defecte semafoarele. Din câte
s-a  văzut aici și confirmă și dom- nul agent de poliție, amândoi spun ca au avut verde“.
Fiecare dintre cei doi conducători auto spun că „a avut verde“ la semafor, ambii susținând varianta că cele două semafoare au afișat culoarea verde în același timp:
„Amândoi susținem că am trecut pe verde. Cele două semafoare merg în același timp «pe verde», deci aici cu primăria ar trebui să discute cineva. În față circula o mașină care era cu «examen». El de pe banda aia nu putea a vină. A venit cu mașina, dar nu putea să vadă, că era mașina de examinare cu o remorcă mare. Nu a văzut nimic. Eu am trecut pe verde, normal, și l-am prins in plin; atât“.
După cum se vede, politiștii nu vor avea o sarcină chiar ușoară în stabilirea adevărului.
Cristian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.