Autocarul cu care se întorceau acasă, din Germania, actorii Teatrului Naţional de Operă si Balet “Oleg Danovski”, din Constanta, a fost implicat, în această dimineaţă, în judeţul Arad, într-un grav accident de circulaţie; un cetăţean bulgar a decedat, iar alte trei persoane au fost rănite. Pasagerii din autocar au scăpat doar cu o sperietură.
Accidentul a avut loc pe DN7, la ora 5,00, dimineaţa, pe raza localităţii Mândruloc.
Un autoturism înmatriculat în Bulgaria, cu 4 persoane în el, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit violent cu un autocar în care se aflau 32 de oameni.  Şoferul autoturismului a murit pe loc
Urmele de franare de pe roata stîngă faţă, de la autocar, s-au întins pe 18 metri.
Şoferul care îi transporta pe actorii de la teatrul din Constanţa spune că a încercat să evite impactul, însă maşina condusă de cetăţeanul bulgar venea direct spre autocar.
Teodor Dragomir, soferul autocarului, crede că bulgarul a adormit la volan: ”mergea pe contrasents… Am redus viteza cât am putut, am tras pe dreapta… a intrat in mine. Ai mei nici nu au stiut, efectiv…”
“Noi eram în spate, am simtit doar şocul, când frânase maşina… Spuneau şi băieţii de pe tir că a depăşit haotic, cred că a adormit… Că nu a schiţat niciun gest de frînă… doar cei din faţă au văzut că vine, vine şi nu se mai opreste… Lumea s-a speriat, dar nu a păţit nimeni nimic”, ne spunea un pasager din autocar.
Nicio persoană din autocar nu a fost rănită, însă cetăţeanul bulgar care a provocat accidentul nu a mai supravieţuit.
Col. Mircea Cherechean, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, precizează că, în jurul orei 5, pe DN7, pe raza localităţii Mîndruloc, un auto în care se aflau 4 cetateni bulgari a patruns pe contrasens si s-a izbit frontal de un autocar care circula din sens opus, În urma accidentului a decedat pe loc conducătorul autoturismului si 3 persoane au fost conduse la spitalul judetean. Pasagerii autocarului nu au suferit leziuni. Se pare că e oboseală la volan, iar în aliniament autoturismul bulgar a pătruns pe contrasens.
Din cauza accidentului, circulaţia pe DN7 a fost restricţionată pe ambele sensuri aproape două ore. De suferit au avut şi tramvaiele, iar cozile formate au măsurat 5-6 kilometri.

Cristian Cotuna
Dacian Don

Recomandările redacției