Un miner de 41 de ani, de la Mina Livezeni, a murit, miercuri, în urma unui accident care a avut loc în subteran. O piesă de aproximativ 150 de kilograme l-a lovit în cap, iar medicii nu au reuşit să îl mai salveze, conform Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara, Călin Dumitrescu, accidentul minier a avut loc miercuri dimineaţa, la Mina Livezeni. Bărbatul de 41 de ani a fost scos din subternan de echipele de salvare în stare gravă.

”La Mina Livezeni a avut loc un incident în subteran. Un miner de 41 ani a fost lovit în zona capului de o piesă de aproximativ 150 de kilograme. A fost transportat la suprafaţă, unde a fost preluat inconştient de echipajul SAJ cu medic şi au fost începute manevrele de resuscitare, însă nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul”, a declarat Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara.

Accidentul este cercetat şi de inspectorii ITM Hunedoara. ”Un miner a fost scos de urgenţă din mină, cu lovituri la cap. ITM-ul va prelua cercetarea evenimentului”, a spus Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.

Mina Livezeni face parte din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

Recomandările redacției