Accidentare deosebit de gravă în Turul Poloniei

0
276

Ciclistul olandez Fabio Jakobsen, în vârstă 23 de ani s-a accidentat miercuri deosebit de grav în prima etapă din Turul Poloniei, acum ciclistul se află în comă indusă. Olandezul Fabio Jakobsen, a intrat în ultimii metri ai sprintului la viteză maximă direct în barierele de protecție de la Katowice.
„Condiția lui este foarte severă. Există un risc pentru viața lui. A suferit răni serioase la cap. A pierdut mult sânge, dar e foarte puternic și sperăm să supraviețuiască”, a explicat doctorul Turului Poloniei, Barbara Jerschina.
Olandezul se află într-o situație stabilă în momentul de față, dar cu toate acestea starea lui este gravă.
„Situația lui Fabio Jakobsen este foarte serioasă, dar stabilă. Testele făcute arată că nu sunt răni la coloana vertebrală sau la creier”, a transmis echipa lui Jakobsen într-un comunicat.
Conform imaginilor video de la finalul turului, căzătura a fost provocată de către un al ciclist, Dylan Groenewegen, 27 de ani, care ar fi sprintat extrem de puternic după care a virat brusc, ceea ce l-a trimis pe Jakobsen în mantinelă.
Inițial Groenewegen a fost declarat câștigătorul etapei, dar a fost descalificat de către organizatori pentru comportamentul periculos pe care l-a manifestat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.