romanAtacantul echipei Gaz Metan Mediaş Dan Roman, accidentat în partida cu FC Botoşani, a suferit o fractură de peroneu şi o luxaţie a tibiei drepte.
Conform verdictului medicilor, jucătorul a suferit o luxaţie tibio-astragaliană dreaptă cu observaţie de fractură maleolă peronieră dreaptă. Roman a și fost operat la spitalul din Botoşani.
Atacantul echipei Gaz Metan Mediaş, Dan Roman, a suferit o accidentare gravă în partida cu FC Botoşani, în etapa a XIX-a a Ligii I, scor 2-2, după o intrare din spate a fundaşului Ciprian Dinu. „Este cel mai delicat moment din cariera mea pentru că este pentru prima dată când accidentez mai grav pe cineva. Nu am avut nicio intenţie să-l lovesc pe Dan Roman! Sper să-i dea Dumnezeu putere să se refacă cât mai repede. Îmi pare rău, mai ales că am fost şi coechipieri în trecut la Râmnicu Vâlcea. Mi-am cerut scuze, dar acum numai în pielea lui să nu fii! Nu a fost un atac brutal, nu ar trebui să primesc multe etape de suspendare”, a spus Ciprian Dinu.
Jucătorul botoşănenilor a explicat cum s-a produs accidentarea lui Dan Roman: „Eu am atacat mingea. Lui Dan Roman i-a rămas piciorul înfipt în gazonul care era îngheţat şi s-a făcut o pârgie acolo pentru că eu doar cu pulpa am aterizat pe el. Nu l-am lovit cu gheata, drept dovadă că am atins şi mingea. Exact când m-am întors şi când am văzut că ţipa mi-am dat seama că e vorba de ceva grav. Îmi pare rău!”.
În minutul 39, Roman a preluat o minge în jumătatea adversă şi înainta spre poartă, când a fost faultat din spate de Dinu. Arbitrul Adrian Comănescu i-a acordat cartonaş galben lui Dinu, dar după ce a văzut gravitatea accidentării l-a eli­minat pe jucătorul de la FC Botoşani.
Roman deschisese scorul în minutul 5.

Recomandările redacției