Accidentații toamnei, primele „transferuri” la UTA: gruparea arădeană mai vizează maximum trei fotbaliști

0
332

Echipa emblemă a Aradului a terminat prima anul 2019 în Liga a II-a, la 6 puncte de Rapid, echipă situată pe locul 3, nepromovabil direct în Liga 1. De acum, utiștii au (aproape) toate cărțile în mână și ar trebui să și le joace cât mai bine în special în perioada de transfe­ruri. Multe nu ar fi de schimbat și ar fi greșit să se întâmple altfel, din moment ce echipa a dat randament și în condițiile unui program infernal din noiembrie încoace.
Fără îndoială, cele mai importante „transferuri” ale iernii vor fi jucătorii accidentați în stagiunea de toamnă. Fundașul Bogdan Stancu, mijlocașii Stephan Coulibaly, Cristi Pușcaș și Alex Ciucur sunt așteptați ca „pâinea caldă” de Laszlo Balint la reunirea de la începutul lunii ianuarie. Toți mai au o lună de zile să-și definitiveze programul de recuperare după operațiile suferite (excepția e Stancu, care s-a confruntat cu o problemă de ordin muscular) și, probabil, vor reintra treptat în efort maxim. Important în cazul tuturor este să efectueze la capacitate maximă cantonamentul din Antalya de la începutul lunii februarie, chiar dacă și perioada de acumulări fizice din ianuarie nu e de neglijat.
Pornind de aici, dar și de la achiziția anunțată a spaniolului Jebari, Balint mai rămâne să-și acopere (dubleze) două-trei posturi. Cu siguranță, la UTA va mai sosi un fundaș central, dar gruparea arădeană se mai interesează și de un mijlocaș central cu experiență. Dacă nu va apărea o oportunitate bună pe piața de transferuri, atacul ar putea rămâne așa, cu mențiunea că Jebari poate fi considerat deja o adiție importantă în acest compartiment. Apoi, rămâne de clarificat situația lui Romario Moise. Mijlocașul de 24 de ani a jucat foarte bine în tricoul UTA-ei din septembrie încoace, a marcat – poate – și golul turului în Liga a II-a cu acea foarfecă laterală din minutele de prelungire ale confruntării de la Reșița și Astra Giurgiu, noul lider al Ligii 1, îi poate întrerupe împrumutul la echipa arădeană. În acest caz, arădenii ar trebui să se întoarcă pe piață pentru un mijlocaș box to box.
Cu siguranță, vor exista și trei-patru „divorțuri” inclusiv din rândul juniorilor care vor fi trimiși să-și facă mâna în Liga a III-a. Recent, la TV Arad, Bogdan Apostu spunea ceva de dorul de casă al brazilianului Lorenzi, dar Laszlo Balint nu crede că acest lucru ar trebui să conteze pentru ceea ce va urma la UTA. „Toată lumea are dor de casă, nici mie nu îmi este ușor să fiu plecat de acasă, dar suntem profesioniști. Noi încercăm să ne facem treaba, facem sacrificii, suntem departe de familii, suntem departe de copii. Nu este ușor, dar în momentul în care vrei să obții performanță trebuie să faci sacrificii. Dacă ar fi ușor toată lumea ar reuși. Este greu și nu contestă nimeni că în această luptă pentru primele locuri nu ai parte numai de petale de trandafir”, a explicat antrenorul „roș-albilor”.
Despre țintele iernii, Balint nu a intrat în detalii. „Sunt ceva discuții, dar ceea ce îmi doresc eu este să nu facem transferuri doar să ne aflăm în treabă. Până la urmă, suntem pe primul loc, avem cel mai bun atac, cel mai bun grup și, dacă facem ceva mutări și transferuri, ele vor trebui să ne ajute pentru ceea ce ne propunem în viitor. Și nu neapărat în viitorul apropiat, ci și în perspectivă. Tocmai de aceea, ați văzut că am reușit să-l convingem pe Jebari să ni se alăture. Este un jucător cu calitate de care aveam nevoie, dar și restul discuțiile le avem cu jucătorii importanți, cu experiență și valoare peste nivelul eșalonului secund”, a adăugat Gyuszi Balint.
Tehnicianul arădenilor a fost plecat la București, la cursurile PRO, dar a revenit joi la Arad pentru ultimele antrenamente și masa festivă de final de an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.