bannerUTA – ACS Poli a fost un derby zonal dar nu acel derby al Vestului ce a trezit atâtea patimi și orgolii din partea suporterilor arădeni și timișoreni de-a lungul vremii. Primul semn al acestui lucru a fost slaba susținere a echipei lui Vali Velcea din sectorul M al arenei „Francisc Neuman”, unde au luat loc aproximativ 40 de persoane îmbrăcate în „alb-violet”, dar fără a fi pătrunși de spiritul unui derby. Nu același lucru s-a întâmplat în peluza rezervată galeriei arădene, cu mențiunea că susținătorii Campioanei Provinciei au fost trup și suflet alături de favoriți și i-a interesat foarte puțin spre deloc de rivalitatea cu timișorenii de conjunctură ce au făcut deplasarea în orașul nostru.
De fapt, prin mesajul de pe gard: ACesTa nu e derbiul nostru (cu bătaie la inițialele din numele actualei adversare ACS Poli), dar și bannerele ce au urmat: „Cine sunteți??? Ce doriți???” sau „Comando Recaș”, tifosii arădeni au ținut să le transmită celor de pe Bega că identifică actuala formație cu ACS Recaș și nu Poli Timișoara. Aroganța supremă pentru tabăra adversă a venit pe finalul primei reprize. „Sunteți robii lui Robu” , le transmiteau arădenii timișorenilor cu referire la numele noului primar al orașului rival.
În fine, ar mai fi de menționat că suporterii din sectorul galeriei nu au scandat tri­vialități la adresa Timișoarei, valul luându-i doar pe spectatorii de la cele două tribune. În schimb, tifosii au cântat și au scandat din inimă alături de jucători și noul finanțator al arădenilor la finele confruntării. Adrian Marțian a aflat pe propria-i piele ce înseamnă căldura peluzei „textiliste” chiar la primul său meci oficial în calitate de patron al echipei.

Recomandările redacției