Unirea Sântana a fost echipa ce nu le-a permis celor de la Progresul Pecica să sărbătorească titlul de campioană județeană mai repede de etapa cu numărul 27. După promovarea în eșalonul trei al celor de la Progresul Pecica, cel puțin pe hârtie, „roș-negrii” ar trebui să devină principalii favoriți la locul 1, însă șefii „uniriști” nu aruncă cu vorbe mari. Chiar dacă, primele achiziții estivale, i-ar îndreptăți să o facă.
Sântâna și-a asigurat încă de acum o lună de zile serviciile mijlocașului Iosif Gherghel și atacantului Flavius Băd, printre cei mai buni fotbaliști ai Zăbraniului în stagiunea precedentă. Următoarele două întăriri au venit de la Liga a III-a. Casian Maghici nu și-a mai prelungit înțelegerea cu Crișul și poate fi folosit oriunde în apărare sau la mijloc de Dan Cuedan. Și tot de la divizionara a treia, via UTA, a venit și Alex Lezeu, un mijlocaș de bandă de 20 de ani. În fine, experimentatul Florin Rusu a făcut pasul în spate după ce a promovat cu Pecica în eșalonul terț și devine titularul postului de portar al Unirii. După ce și Ciprian Matiș a revenit din împrumutul de la Șimand, vicecampioana județeană en-titre are patru portari în lot, însă – probabil – se va despărți de doi. Și tot la capitolul reveniri îl trecem pe Claudiu Popa, de la sora mai mică din eșalonul 5, FC Sântana.
Cert este că Dan Cuedan a avut destul material de lucru încă de luni seară, când Sântana s-a reunit în vederea pregătirii noii stagiuni. „Ne mai rămâne să aducem maxim doi fotbaliști. Vrem să formăm un lot cât mai competitiv și apropiat valoric. Am învățat din greșelile sezonului trecut, când am cam greșit campaniile de achiziții, în special cea din iarnă și asta ne-a costat puncte importante. Altfel, ne bucurăm că la nivel de juniori suntem acoperiți cu jucători din propria pepinieră, precum Politic, Toader, Stanciu, Matiș, Cosma sau Vincze, dar sperăm și în revenirea lui Marc”, spune
Marius Bătrân, șeful secției de fotbal al Unirii Sântana.
Ștrengar, Berari, Ilinca, Kukucska, Haraseniuc, Teodorovici, Morariu și Signorello sunt fotbaliștii de care „roș-negrii” s-au despărțit la finalul stagiunii trecute, însă lista ar putea rămâne deschisă în special la capitolul portari. Altfel, Dan Cuedan a intrat puternic în elevii săi cu patru antrenamente pe săptămână, urmând ca, sâmbătă, să-i și vadă la lucru cu divizionara terță, Crișul Chișineu Criș. Unirea va efectua și un semi-cantonament pe plan local, iar ceilalți adversari din amicale bătuți în cuie sunt: UTA II, Avântul Periam, Șoimii Lipova și Progresul Pecica. „Mai așteptăm răspunsuri din partea a două-trei echipe, încercăm să întâlnim adversari cât mai tari pentru a fi 100% pregătiți de debutul noului sezon. Din punctul meu de vedere, va fi un campionat foarte greu, echilibrat, ne respectăm adversarii, nu subestimăm pe nimeni. Ca de obicei, Sântana țintește sus, la primele locuri, însă trebuie să ne demonstrăm forța pe teren, nu prin vorbe. Avem totală încredere în antrenorul Dan Cuedan, toți băieții din lot, fie că vorbim de cei mai vechi sau noile achiziții, de acum avem nevoie de putere de muncă și puțină șansă în a evita accidentările în perioada de pregătire, foarte importantă pentru orice fotbalist”, mai spune Bătrân, care nu demult și-a luat și diploma absolvirii cursului de specializare în administrarea și managerierea structurilor sportive chiar din mâna lui Răzvan Burleanu, președintele Fe­derației Române de Fotbal.
Și în noua stagiunea, clubul Unirea Sântana e finanțat de autoritățile locale, dar și de câțiva sponsori inimoși.

Recomandările redacției