Achiziții importante pentru Piroș Security în vederea atacării promovării în prima ligă feminină la fotbal, Ineul – în fața unui nou sezon de criză?

0
476

Duminică pornește la drum o nouă ediție a Ligii a II-a feminin la fotbal. Județul nostru e reprezentat de două formații în seria de Vest, cu obiective diametral opuse. AC Piroș Security o ia de la capăt în dorința de promova în elită, în timp ce CS Ineu va „naviga” – probabil – în apele adânci ale clasamentului.
Cociuba, Nagy, Matei –
transferuri pentru Liga I,
s-a repatriat și Danciu
Neavând nicio șansă în fața Independenței Baia Mare, care a avut un parcurs aproape perfect (13 victorii și un egal), echipa de fotbal feminin a orașului Arad va încerca să deschidă șampania în vara lui 2019. Pregătirea de vară a început la 7 august, antrenorul Gigi Cameniță având mereu o prezență bună la antrenamente.
Conducerea clubului a încercat să se miște cât mai bine pe piața de transferuri și a reușit trei transferuri importante. În primul rând, vorbim despre împrumutul de la CFR Timișoara, via CS Ineu, a lui Alice Cociuba, fostă internațională de junioare. Atacantul de 19 ani vine după o experiență în primul eșalon și vine să întărească o linie ofensivă unde mai activează o altă fotbalistă din circuitul naționalei, Andrea Bălaș, dar și Paula Danciu, care s-a întors din Anglia.
Linia mediană a primit și ea două întăriri importante, ambele din străinătate. Eniko Nagy (23 de ani), o fotbalistă maghiară înscrisă la Facultatea de Medicină din orașul nostru, poate acoperi mai multe posturi la mijloc, în timp ce Alina Larisa Matei (18 ani), sosită din Italia, e o bună jucătoare de bandă.
La capitolul divorțuri o găsim pe fundașul Bajko, în timp ce prezența lui Schipor în lotul pentru acest sezon e incertă. Piroș Security debutează duminică în noul sezon, contra orădencelor de la Lugas. Partida e programată de la ora 11, pe terenul sintetic „Șega”. „Obiectivul echipei este fără îndoială promovarea în prima ligă. Sper ca de această dată se reușim, lotul de jucătoare este mai puternic și, cel puțin la prima vedere, nu pare a exista în serie o contracandidată de forța echipei din Baia Mare. Este un lucru bun și că avem un număr par de echipe, după ce Federația a acceptat-o și pe Venus Maramureș, o să fim în priză mereu până la pauza de iarnă”, a menționat Liviu Ilea, directorul sportiv al „leoaicelor”.
Multe necunoscute la Ineu
Deși a numit-o antrenor pe Valentina Haida, Ineul nu a reușit să-și capaciteze prea mult fotbalistele, așa că în afara vechiului „nucleu” e greu de prevăzut cu cine se va aborda prima rundă. Iar partida e una de risc maxim, atâta timp cât zărăndancele vor juca la Cluj, pe terenul „sateli­tului” campioanei Olimpia. „O să avem o discuție cu conducerea clubului și vom încerca să ne organizăm din mers.
Altfel, nu văd cum am putea evita ultimele poziții”, susține Cristian Sculici, antrenorul coordonator al grupării ineuane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.