corn lapte

CJA a anunţat încheierea unui contract pentru furnizarea laptelui în şcoli

După o întârziere de aproape trei săptămâni, programul „Cornul şi laptele” şi laptele a mai avansat în proceduri, însă nu este încă gata să înceapă. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au anunţat încheierea unui contract pentru furnizarea laptelului. Procedurile de achiziţie pentru cornurile elevilor sunt pe final, urmând ca acestea să se încheie în maxim două săptămâni.

Anul acesta, şcoala a început fără corn şi lapte, pe fondul contestaţiilor la licitaţiile de atribuire. Consiliul Judeţean a anunţat că, licitaţia pentru atribuirea achiziţiei de lapte a fost încheiată. Furnizorul va trebui să asigure lapte pentru un număr de 43.999 de elevi de la grădiniţă, din învăţământul primar şi gimnazial. Valoarea zilnică este de 0,62 lei/produs/copil/zi, fără TVA. În total, valoarea contractului de furnizare a laptelului în grădiniţele şi şcolile arădene se ridică la peste 4.518.000 de lei. Pentru cornuri, procedura de licitaţie este în fază de evaluare urmând o perioadă de două săptămâni pentru soluţionarea eventualelor contestaţii.

Forma actual a programului „cornul şi laptele“ s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Potrivit unor declaraţii făcute de premierul Victor Ponta, Guvernul caută soluţii de treiere a copiilor care să primească aceste alimente. Mai exact, pentru că un număr mare de copii nu consumă lactate sau cornuri se urmăreşte stabilirea unei măsuri prin care doar cei care au nevoie să le primească.

 

 

 

Recomandările redacției