O tragedie ce nu putea fi prevăzută s-a produs pentru în familia unui miliardar. Elicopterul proprietarului echipei Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, s-a prăbuşit sâmbătă în apropierea stadionului King Power, după meciul din Premier League cu echipa West Ham United.

Elicopterul proprietarului echipei Leicester City s-a prăbuşit lângă stadionul King Power, cu patronul echipei la bord

În momentul prăbuşirii, elicopterul s-a izbit de o maşină parcată. Proprietarul echipei se afla la bord în momentul accidentului.

Elicopterul s-a prăbuşit în jurul orei locale 20:30 (18:30, ora României), au declarat surse apropiate fa

Potrivit declaraţiilor martorilor, elicopterul abia decolase când a început să se învârtă, după care s-a prăbuşit şi a luat foc.

Autorităţile nu au anunțat momentan câte persoane se aflau la bord în momentul incidentului.

Patronul lui Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha, şi fiul său și-au pierdut viața.

Vichai Srivaddhanaprabha este patronul lui Leicester din 2010, când a cumpărat clubul care evolua în a doua ligă din Anglia în schimbul a 39 de milioane de lire sterline.

Omul de afaceri thailandez, apropiat al Familiei Regale din Marea Britanie, a devenit fanul formaţiei de pe „King Power Stadium” în 1997, când “vulpile” au câştigat Cupa Ligii în faţa lui Middlesbrough.

Vichai Srivaddhanaprabha, 60 de ani, s-a născut în Bangkok, pe 4 aprilie 1958 şi a intrat în lumea afacerilor în 1989. A deschis lanţul de magazine „King Power Duty Free”, care a primit sigiliul regal de aprobare în 2009 şi a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din Thailanda. Conform topului Forbes 2017, omul de afaceri avea o avere estimată la 4,9 miliarde de dolari, al 5-lea cel mai bogat om din ţara sa.

Vichai Srivaddhanaprabha era patronul lui Leicester City din 2010, după ce a cumpărat clubul de la Milan Mandaric. Acesta a decis să schimbe numele stadionului, din „Walkers Stadium” în “King Power Stadium”.

Leicester City a devenit campioană în sezonul 2015-16, când formaţia de pe “King Power Stadium” a câştigat primul şi singurul titlu de campioană a Angliei din istoria clubului. După performanţa obţinută, Vichai Srivaddhanaprabha le-a oferit jucătorilor câte un automobil BMW i8s, care avea în 2016 un preţ de catalog de 100.000 de lire sterline.

În mai 2017, omul de afaceri thailandez a cumpărat şi clubul Oud-Heverlee Leuven, care în prezent joacă în liga a doua din Belgia.

Vichai Srivaddhanaprabha şi copilul său se aflau în elicopterul prăbuşit în parcarea stadionului.

Recomandările redacției