penitenciar-persoanele-cu-drept-de-vot-pot-vota-cu-urna-speciala1342091538Alianța Creștin Liberală Arad reclamă acțiunea Inspectoratului Școlar Județean de a da dispoziție profesorilor să „asigure informații și acces la spațiul destinat secțiilor de votare”. Acest lucru este ilegal, accesul la spațiile destinate secțiilor fiind facilitat de către reprezentanții din secțiile de votare. Dispoziția respectivă a fost publicată pe site-ul ISJ Arad și a fost semnată chiar de către inspectorul școlar general Claudius Mladin, omul de casă al celor de la PSD.

Mai exact, încăperile în care se desfășoară votul sunt încuiate și sigilate de către birourile secțiilor de votare, iar ulterior un jandarm asigură paza acestora din ziua de sâmbătă, până la terminarea numărării voturilor și deplasarea spre Biroul Electoral Județean cu buletinele de vot folosite și nefolosite.

Reprezentanții Alianței Creștin Liberale în birourile secțiilor de votare au sesizat atât președinții secțiilor, cât și oamenii legii care asigură paza secțiilor, cu privire la acest aspect. La intervenția celor sesizați profesorii în cauză și-au explicat prezența în secții și în jurul secțiilor motivând că ar fi „de serviciu”.

Alianța Creștin Liberală Arad a trimis o sesizare către Biroul Electoral Județean, prin care se reclamă nerespectarea dispoziţiilor legale privind alegerea Preşedintelui României.

Recomandările redacției