claudia boghicevici

În ultima clipă, ACL „îl bagă-n corzi” pe Victor Ponta

Deputata PDL de Arad Claudia Boghicevici a anunţat  că partidul din care face parte, Alianţa Creştin Liberală şi alte forţe politice din opoziţia parlamentară au cerut preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului convocarea unei şedinţe extraordinare care să se desfăşoare azi şi în care să se dezbată în regim de urgenţă Legea amnistiei şi Legea graţierilor. „Am depus la cele două camere această solicitare deoarece considerăm că dezbaterea acestor două legi înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale este crucială pentru funcţionarea democraţiei în viitorul imediat. Prin discutarea acestor legi astăzi, în regim de urgenţă, domnul Victor Ponta, actual premier şi candidat la prezidenţia României, ar putea avea ocazia de-a se pronunţa ferm şi public în privinţa amnistierii unor fapte penale şi a graţierii unor condamnaţi penal. Până acum, Victor Ponta a evitat sistematic să se pronunţe asupra acestei chestiuni, deşi poziţia sa este determinantă în stabilirea condiţiei în care va fi pusă justiţia în cazul în care va fi ales preşedinte. Dacă şi acum refuză să spună ferm şi public dacă va graţia baronii condamnaţi pentru fapte de corupţie sau dacă va cere ori va promulga o lege care amnistiază faptele penale ale acestor condamnaţi, înseamnă că avem dreptul de-al considera „aliatul roşu” al puşcăriaşilor trimişi după gratii pentru acte de corupţie”, a declarat deputata Claudia Boghicevici.

Aflat alături de Claudia Boghicevici, senatorul liberal Ioan Cristina a confirmat spusele deputatei, menţionând că amnistierea vizează un grup întreg de condamnaţi, iar graţierea este act unilateral de voinţă a preşedintelui şi vizează nu o faptă, ci un făptuitor. „Aşa fiind, este necesar ca domnul Ponta să confirma sau să infirma dacă, în cazul în care va câştiga cel de-al doilea tur de scrutin, în calitate de viitor preşedinte al României, va graţia vreun condamnat pentru fapte de corupţie sau nu”, a spus Ioan Cristina.

 • Ovidiu spune:

  Normal ca Ponta vrea sa isi scoata prietenii din inchisoare

  • macacpevoi spune:

   vezi mai bine poza : un betiv si-o pocaita- perechea buna de condus…la cosul de gunoi !

   • filozof nice spune:

    Poate ca ai dreptate si is cum zici – dar dacă si tu esti cine zici ca esti, care este folosul? De ce ar fi mai rai un betziv si o pocaita decat unul care face in pantaloni si are impresia ca ar fi facut pe altii? Cunosc totusi betivi stimabili si pocaiti de mare caracter, dar nu am auzit vreodata de vreun cacanar de soi. Conchid ca glasuirea cu partea din dos a anatomiei este descalificanta pentru glasuitor, si ca se pot practica executii si cu stil, nu doar cu mojicii.

  • N.D Cocean spune:

   Normal ca-i normal ca Ponta să vrea sa-si scoata prietenii de la puscarie, asa cum e normal sa fie normal ca Basescu sa nu vrea sa-si vada fratele-n gherla. Chestiunea grava-i alta: ce normalitate vrem noi? Adica ce normalitate-i aia in care ai de ales intre doi sau mai multi mincinosi, ca de tinut promisiunile nu si le tine nimeni?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției