Buda BujorDupă sensul de la Podgorie, urmează selecția de la benzinărie, spre Oradea, peste viaduct și spre stânga, spre Nădlac. Ieri o pancardă indica, în contra firii, spre Nădlac, aiurea. Și tot nu se întâmpla nimic, șoferii „forțau” trecerea spre Nădlac, cam pe unde se trecea mereu, cu ani în urmă. Doar că, să vedeți minunea.
Cineva glumeț, cu ajutorul unor forme geometrice colorate în roșu, niște borduri uriașe, blochează accesul spre stânga. Altcineva mută bordurile roșii lăsând un culoar prin faţa benzinăriei. Șoferii nicidecum stânjeniți  de fantezia celui ce aranjează iar bordurile roşii, au o cale sigură să nu se abată de la traseul normal, ei trec chiar prin benzinărie. Toată tevatura pentru o intersecție în care nu s-a întâmplat nimic.
Astăzi altcineva a aliniat barierele roșii, ordonat, pe dreapta, spre stânga, ca la paradă. O zi senină, frumoasă, în aer totuși, plutește o neliniște, ceva inexplicabil, cum, după atâtea zile de manevre, ca în jocurile copilăriei, ca în parc la labirint, de nu puteam ghici, ce zigzag mă așteaptă dacă vreau să merg spre Vlaicu, poftim, jocul s-a terminat. Dar oare nu au fost toate manevrele cu bordurile roții, o pregătire că vine Președintele? În intersecție nimic nu se petrece!
În fotografie o intersecție liniștită, iar șoferii zburdă. După atâtea sărbători, parcă-i sâmbătă astăzi, m-au descumpănit bordurile astea roșii.           

(B.B.)

Recomandările redacției