Acord de cooperare între oraşele Arad şi Békéscsaba (Ungaria)

0
452

protocol[1]Oraşele Arad şi Békéscsaba (Ungaria) vor colabora pe mai multe planuri, un acord de cooperare în acest sens fiind semnat, miercuri, la Arad, în prezenţa primarilor şi viceprimarilor celor două oraşe.
Municipalitatea arădeană a fost vizitată, miercuri, de o delegaţie a oraşului Békéscsaba, condusă de primarul ales în urmă cu cinci luni, Szarvas Péter şi de viceprimarul Kiss Tibor, aceştia exprimându-şi acordul cu privire la colaborarea oraşului pe care îl conduc cu Aradul.
La rândul său, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, a anunţat că în urma semnării acordului de cooperare, cele două oraşe urmează să dezvolte proiecte comune în domeniul cultural, sportiv şi nu numai.
„Am avut o întâlnire cu delegaţia oraşului Békéscsaba în care am prezentat situaţia Ara­dului din punct de vedere al infrastructurii, dar şi din punct de vedere economic şi cultural. Ne interesează să întărim colaborarea cu oraşul Békéscsaba. Odată cu intrarea României în Spaţiul Schengen, oraşele Arad şi Timişoara din România şi ora­şele  Békéscsaba şi Szeged din Ungaria vor face parte dintr-o zonă de influenţă foarte mare din punct de vedere economic”, a precizat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.
Acesta a mai adăugat că experienţa administraţiei din Békéscsa­ba în domeniul cultural poate ajuta municipalitatea arădeană în demersurile pe care le face pentru câştiga­rea titlului de Capitală Euro­peană a Culturii în 2021.
De asemenea, primarul oraşului Békéscsaba, Szarvas Péter, aflat la prima vizită oficială în străinătate după alegerea sa în funcţie, şi-a manifestat dorinţa ca cele două administraţii să colaboreze inclusiv pentru a accesa proiecte comune cu finanţare europeană.
„Sunt convins să Aradul şi Békéscsaba vor înainta proiecte comune prin programul transfrontalier 2014 – 2020. Polul de dezvoltare despre care a vorbit primarul Aradului este foarte important, iar din acest punct de vedere trebuie să găsim so­luţii şi modalităţi de colaborare”, a spus Szarvas Péter.
După semnarea acordului de colaborare, cele două delegaţii au făcut schimb de cadouri, oferindu-şi produse tradiţionale şi albume informative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.