Polițiștii își reiau ușor activitățile care au în prim plan buna desfășurare a traficului. Pentru toate acestea, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Arad au desfășurat o acțiune pe raza județului, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația privind transportul de marfă. De asemenea, tot astăzi, între orele 12:00-14:00, polițiștii Biroului Rutier au organizat o acțiune pe raza municipiului, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român, filiala Arad.

În ceea ce privește automarfarele, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale conform pentru depășirea tonajului, în valoare totală de 51.000 de lei.

Cât despre a doua acțiune, cea care s-a desfășurat pe parcursul a două ore, aceasta a avut ca scop principal verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Astfel, în urma activităților desfășurate au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.410 lei, dintre care:
– pentru defecțiuni tehnice : 10;
– pentru nepurtarea centurii de siguranță : 7;
– pentru utilizarea telefonului mobil : 2;
– pentru opriri/ staționări neregulamentare : 2;
– pentru alte abateri : 26.

Pe lângă, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare (pentru defecțiuni tehnice) și reținut un permis de conducere (pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric). Este de precizat și faptul că acest fel de acțiuni nu se vor sfârși aici, acțiunile polițiștilor rutieri vor continua atât în municipiu cât și în județ, pentru impunerea unui climat de siguranță și disciplină în trafic.

Recomandările redacției